wereldreizen india valerius

India, land van contrasten

India is een kleurrijke bestemming met bergen, stranden, woestijnen en een authentieke cultuur. In het noorden liggen de besneeuwde toppen van de Himalaya, in het zuiden wachten paradijselijke stranden. Cultuurliefhebbers kiezen vaak voor een combinatie van Delhi, Agra en Rajasthan. Onze reis  is een ontspannen reis langs de hoogtepunten van Noord India, in een rustig tempo met extra tijd om van de luxe hotels te genieten. Bezoek  de Taj Mahal, het meest romantische bouwwerk ter wereld en één van de zeven wereldwonderen.
Heb je nog nooit een tijger in het wild gezien grijp dan je kans in het Ranthambore national Park en ga je te buiten in het Aman – I – Khas resort.
Ga vervolgens met auto met privé chauffeur een rondreis maken langs de mooiste steden van Rajasthan met overnachtingen in sfeervolle paleishotels. Een rit door kleine en dorpjes leidt naar  Jaipur waar een kamer staat gereserveerd in Samode Haveli.  Jaipur is de hoofdstad van Rajasthan en staat bekend als de ‘Roze Stad’ vanwege de kleur van de gebouwen. Daarnaast is het ook een buitengewoon kleurrijke stad vanwege de fraai uitgedoste bevolking en de door kamelen getrokken karren. Bezoek in Jodhpur het indrukwekkende Fort Mehrangarh, gelegen op de top van een rotsachtige heuvel. Voor een bijzondere kennismaking met het platteland van Rajasthan staat een bezoek aan de Bishnoi-stam op het programma. Via de tempels van Ranakpur rijdt u door naar Udaipur. De tempel van Adinath in Ranakpur mag u onder geen beding missen. Het is de meest imposante jaïn-tempel van India met wel 1444 zuilen. Dan gaat de reis verder naar Udaipur, de meest romantische stad van Rajasthan en een koele oase in de woestijn van Rajasthan. Het bekendste hotel is het Lake Palace Hotel. Tegen zonsondergang wacht een boottocht over het meer, met uitzicht op de prachtige paleizen op de oever, die in het schemerlicht oranjerood worden gekleurd.

De rondreis kan verlengd worden met een verblijf aan de stranden van Goa, een voormalige Portugese kolonie met historische huizen en een mediterrane sfeer. De stranden van Goa zijn kilometers lang en vrij ongerept. Er zijn luxehotels te vinden, maar ook leuke guesthouses, die tussen de palmbomen verscholen liggen.

India kent een eeuwenoude traditie, de Hindoeïstische gezondheidsleer Ayurveda is de oudste en bekendste toepassing met een focus op het herstellen van de balans tussen lichaam en geest. De deelstaat Kerala is de bakermat van Ayurveda en hier zijn veel goede resorts te vinden zoals Coconut Lagoon Resort en het Somatheeram Resort. Voor uitsluitend  yoga en wellness kun je ook goed terecht in het bergachtige noorden, in het kuuroord Ananda in the Himalayas. Wil je echt de hoge bergen in dan kan dat in The Ultimate Travelling Camp in Noord India.

 

 

 

 

Laat u inspireren: