amerika amerika

America’s Route Number 1

De reis van Los Angeles over de Highway 1 naar San Francisco is een van de mooiste routes van Amerika, met mooie vergezichten en voldoende tijd voor ontspanning. Deze reis begint in de City of Angels maar kan ook omgekeerd worden afgelegd. Het gaat in de rondreis naast de route ook over leuke overnachtingsplekken en is aan te passen aan persoonlijke voorkeuren.

12-daagse fly & drive langs de kust van Californië

Programma
Dag 1. Amsterdam – Los Angeles en per huurauto naar het Hollywood Roosevelt Hotel, waar in 1929 de eerste Academy Awards werden uitgereikt. Het is ook mogelijk om naar  een strandhotel in Santa Monica te rijden, Shutters on The Beach, een heerlijk verwen hotel en een mooie uitvalsbasis voor de omgeving.

Dag 2 en 3. Twee volle dagen Los Angeles. Hollywood is dé plek van de Amerikaanse filmindustrie. Voor de liefhebbers zijn er naast het Getty Museum ook de beroemde pretparken, zoals Disneyland of Universal Studios.

Dag 4. Los Angeles – Santa Barbara (150 km) In noordelijke richting naar Santa Barbara, gebouwd in Spaans-koloniale stijl. Onderweg liggen Malibu Beach, waar de jetset regelmatig te vinden is, en Venice Beach, met een extravagant strand.

Dag 5. Santa Barbara – Cambria (210km)
In noordelijke richting naar Cambria Beach Lodge bij Moonstone Beach, waar veel te ontdekken valt. Bij aankomst krijg je een avonturenpakket met een Boy Scouts handboek en een verrekijker. Die komen goed van pas tijdens de wandeling door de bossen of een fietstochtje langs de kust.

Dag 6. Cambria
Never stop exploring  is het motto van Cambria Beach Lodge. Het kleine kustplaatsje heeft zijn charme en in de omgeving zijn fietspaden en wandelroutes uitgezet(je kunt een fiets lenen van de lodge). Bezoek ook het mooie Simeon State Park brengen en zonsondergang is een mooi moment om de wijnen van Paso Robles proeven.

Dag 7. Cambria – Monterey/Carmel  (230 km) Ten noorden van Carmel begint de  Seventeen Mile Drive met zijn adembenemende uitzichten. Overnachting in Sanctuary Beach Resort bij Monterey, een heerlijke rustige plek aan zee.

Dag 8. Monterey: Bezoek aan het Big Sur National Park, waar de kustweg kronkelt over ravijnen langs gigantische rotsformaties. De zestig mijl natuurlijke kust is volgens sommigen het mooiste gedeelte van de Verenigde Staten. Onderweg kun je zeeleeuwen,  zeeotters, pelikanen en soms zelfs dolfijnen te spotten.

Dag 9. Monterey – San Francisco (200 km) Vandaag gaat de reis verder naar San Francisco. Er is voldoende tijd om de stad en de omgeving te verkennen.

Dag 10 en 11. San Francisco De  79 km drive gaat langs vele hoogtepunten, zoals de wereldberoemde Golden Gate Bridge, China Town, Lombard Street (‘the most crookest street in the world’), maar ook de beroemde gekleurde Victoriaanse huizen.

Dag 12. San Francisco – Amsterdam Vandaag wordt de auto ingeleverd op de luchthaven van San Francisco en volgt de terugvlucht naar Nederland.

Twaalfdaagse autotocht Californische kust, vanaf € 2995 p.p. bij minimaal 4 personen (op basis van Hollywood Roosevelt Hotel). Geïnteresseerd?
Vraag ons om een uitgebreid dag-voor-dag programma.

Het ook mogelijk om de reis uit te breiden met een bezoek aan het gebied ten noorden van San Francisco, met de beroemde wijngebieden van Nappa Valley. Aanbevelenswaardig  voor outdoor en wijnproven is de Calistoga Ranch, met fraaie cabins met openhaarden bij een privé meer.

 

 

Laat u inspireren: