corsica

Frankrijk : Corsica

De ruige natuur en de zandbaaien op Corsica zijn van een ongekende schoonheid en liggen over het eiland verspreid. Zandstranden aan de oostkust, prachtige baaien en rotskusten aan de noord- en westzijde en een woest en groen binnenland met idyllische dorpjes. Corte is een geliefde plaats voor wandelaars en uitvalsbasis voor mooie trekkingen. Het eiland leent zich goed voor twee locaties, één in het noorden en één in het zuiden. in 2013 heeft de Tour de France het eiland heeft aangedaan en door de spectaculaire beelden op de televisie is het bezoekersaantal flink gestegen. Je moet er daarom in de maanden juli en augustus tijdig bijzijn, want de leukste hotels zijn het eerste vol.

Aan de noordkant van het eiland ligt Cap Corse, met een spectaculaire kustlijn en het pittoreske plaatsje Calvi. Het heeft een middeleeuwse citadel die boven de jachthaven uit torent en in de omgeving liggen heerlijke hotels.
La Signoria ***** temidden van een prachtig 3 ha groot bloemrijk park met verwarmd zwembad. Mooi wit zandstrand op 3 kilometer met beach club.
Hotel La Villa ligt ook iets buiten Calvi en is ook een aanrader, met vijf verschillende zwembaden, een tennisbaan en een fitnesscentrum.

Aan de zuidkant van Corsica is hotel Casadelmar bij Porto Vecchio een aanrader, vlakbij Palombaggio, een van de mooiste stranden van het eiland.
In de buurt ligt ook de prettige Residence Santa Giulia Palace op zo’n 500m van zee met geschakelde appartementen tegen de heuvel aangebouwd en uitzicht op de zee.  Vanaf Bonifacio, het zuidelijkste puntje van Corsica kun je per boot een uitstapje maken naar Sardinië  (vaartijd 1 uur).

Villa Murtoli biedt de mooiste vakantie huizen op Corsica en is gelegen in een 2000 ha groot natuurgebied. Deze ultieme hideaway staat garant voor een luxe en rustige vakantie. Op het landgoed Murtoli zijn de veertien voormalige herdershuizen omgebouwd tot exclusieve vakantiehuizen met veel privacy en inclusief privé zwembad.

 

Laat u inspireren: