Marrakech & omgeving

De betovering van Marrakech
Op ongeveer twee uur rijden van de kust ligt het verleidelijke Marrakech, omringd door tienduizenden palmbomen. De rode ommuurde koningsstad ligt in een groene omgeving met de contouren van het Atlas gebergte op de achtergrond. De strategisch gelegen stad werd in 1602 door de Almoraviden gesticht en het klimaat is, met uitzondering van de hete zomermaanden, uitstekend te noemen. Het is een boeiende stad vol kleuren, geuren, romantiek, magie en vol tegenstellingen. Er is veel te zien zoals de Koutoubia Moskee, mooie historische Paleizen en prachtige kleurrijke tuinen. In de medina, waar de soeks zijn ingedeeld naar ambachten lijkt het wel of de tijd heeft stilgestaan. Maar er zijn ook fantastische restaurants en een bruisend uitgaansleven te vinden, waar de sprookjesachtige sfeer van 1001 nacht alom aanwezig is. Aan het einde van de dag, als de ondergaande zon de stad dieprood kleurt, vindt dagelijks een bijzondere gebeurtenis plaats. Dan beginnen de voorstellingen op het stadsplein Jmaa el Fnaa met acrobaten, slangenbezweerders, toekomstvoorspellers en sprookjesvertellers. De omgeving van Marrakech biedt goede mogelijkheden voor uitstapjes naar kleurrijke markten en het indrukwekkende Atlas gebergte.

La Medina: het kloppend historische hart van Marrakech
Het ommuurde historische centrum biedt de bezoeker een adembenemend middeleeuws straattafereel. In een wirwar van smalle steegjes bevinden zich de winkeltjes van de verschillende gilden waaronder leerlooiers, koperslagers, houtbewerkers, juweliers en schoenmakers. Handelaren met hun vol bepakte muilezels, toeterende petit-taxi’s, brommers en fietsers banen zich hier een weg door de menigte. In de binnenstad zijn ook de meeste bezienswaardigheden, zoals prachtige paleizen en musea, te vinden.

De Riads van Marrakech in de medina zijn kleinschalige hotels, ondergebracht in historische huizen en vaak uitsluitend te voet te bereiken. Deze bijzondere riads zijn met name geschikt voor reizigers die op zoek zijn naar het authentieke Marokko. Riads zijn gebouwd rond patio’s en gedecoreerd met prachtige mozaïeken en vakkundig houtsnijwerk. De meeste huizen beschikken over een dakterras met uitzicht op de stad, en soms is er ook een klein zwembad. Het is in sommige gevallen mogelijk het huis exclusief voor een klein gezelschap af te huren en te laten cateren. De riads uit ons aanbod zijn door ons persoonlijk bezocht en geselecteerd. Ze zijn allen uiterst sfeervol en gastvrij, maar variëren in prijs door de mate van comfort en de aanwezige faciliteiten.

Onze zorgvuldig geselecteerde accommodaties in de Medina:
Riad AzzarRiad SlitineRiad Al Jazira, Maison ArabeLa Mamounia, La Sultana, Les Jardins de la KoutoubiaLes Jardins de la MedinaRiad EnijaRiad Les Yeux BleusRiad Siwan, Villa des Orangers

Gueliz & Hivernage:
Het moderne gezicht van Marrakech komt het duidelijkst naar voren in de residentiële wijken Gueliz en de Hivernage. Ze grenzen aan de Medina en zijn gebouwd in de eerste helft van de 20e eeuw tijdens het Franse protectoraat. Ze worden ook wel Ville Nouvelle genoemd en kenmerkend voor deze wijk zijn de brede boulevards met terrassen, de mooie modewinkels en de uitstekende restaurants.
Onze zorgvuldig geselecteerde accommodaties in Gueliz & Hivernage:
Dar Rhizlane, Sofitel Marrakech

Palmeraie & omgeving
Rond de stad liggen landbouwgebieden en een palmenoase “La Palmeraie” met drie golfbanen. U kunt kiezen uit de volgende zorgvuldig geselecteerde accommodaties in Le Palmeraie and Agafay: AmanjenaBeldi Country ClubJnane Tamsna, Les Deux Tours
Glamping in Scarabeo Camp

Het Atlas Gebergte
De Berbervrouwen dragen kleurrijke kleding en wonen in traditionele boerendorpjes ver weg van de moderne wereld, waar de bloedband nog allesbepalend is. Hele Berberfamilies met talrijke familieleden wonen hier in uiterst simpele leemkleurige huizen, die spectaculair tegen steile berghellingen liggen met daarnaast groene landbouwterrassen. Op 2,5 uur rijafstand ten noordoosten van Marrakech ligt de Midden Atlas met de spectaculaire watervallen van Ouzoud. Op 1 uur rijden ten zuiden van Marrakech ligt de Hoge Atlas met Jbel Toubkal, met 4167m de hoogste berg van Marokko. Beiden streken vormen een fantastisch wandelgebied en voor de liefhebbers worden privé dagtochten of meerdaagse trekkings aangeboden. Voor families kunnen dan voor de kinderen ezeltjes geregeld worden, zodat het ook voor de kleinere bezoekers een aantrekkelijke activiteit blijft. Daarnaast zijn er in de maanden januari en februari vaak ook mogelijkheden om te skiën in Oukaimeden.

U kunt kiezen uit de volgende zorgvuldig geselecteerde accommodaties in de Atlas gebergte: Kasbah du Toubkal, Kasbah Bab Ouirka, Kasbah Tamadot

Valerius Reizen is sponsor van een scholingsproject voor meisjes in het Atlasgebergte. Wij geven financiële ondersteuning aan Ikram die anders niet de kans had gekregen om naar school te gaan. Speciaal voor deze meisjes is er in het dorpje Asni naast de school een opvanghuis gebouwd waar meisjes kunnen wonen en studeren. Bent u geïnteresseerd of wilt u ook een schoolmeisje adopteren? Kijk dan op de website van de Stichting Education for All.

 

 

Laat u inspireren: