Marokkaanse stranden

De kustlijn tussen Casablanca en Agadir is nog nauwelijks toeristisch ontwikkeld en hier vind je rust en mooie zandstranden. Langs zee liggen historische 16e eeuwse stadjes, de voormalige handelsposten van de Portugezen. De visserij is hier nog steeds een belangrijke bron van inkomsten. In de levendige en kleurrijke havens is veel bedrijvigheid en in de restaurants staat veel verse vis op het menu.

Als je van Casablanca naar het zuiden rijdt dan kom je na 200km bij Oualidia, een rustig badplaatsje met uitgestrekte, stille stranden. Voor de kust liggen eilandjes die de golven breken waardoor een lagune is ontstaan met rustig zwemwater. Oualidia staat bekend om zijn heerlijke oesters, trekvogels en boetiekhotels.
La Sultana beschikt over een privé strand en een heerlijk 40m lang buitenbad.
Er zijn slechts 11 kamers en suites met openhaard en privé terras met jacuzzi en het Treehouse  (45m2) een luxe boomhut met uitzicht op de lagune.
Onlangs heeft Azalai Beach Cottage zijn deuren geopend aan zee op zo’n 25km van Oualidia met slechts negen mooie hotelkamers en een villa met twee slaapkamers.

Het historische vestingstadje Essaouira ligt 180km ten zuiden van Oualidia en was in de jaren 70 een geliefde hippy hang-out, waar de Rolling Stones en Jimmy Hendrix zich ook lieten zien. Tegenwoordig geniet het bekendheid vanwege het muziekfestival en het is een ontmoetingsplek voor (kite)surfers. De ommuurde binnenstad ligt aan een uitgestrekte baai met wandel-en fiets promenade. Binnen de stadsmuren ligt L’Heure Bleue, een sfeervolle riad met een zwembad op het dak. In de heuvels ligt Jardin des Douars met mooie hotelkamers en drie villa’s met ieder vier slaapkamers en een privé zwembad.
In de omgeving van Essaouira zijn veel sportactiviteiten mogelijk zoals fietsen, wandelen, surfen en er is een mooie golfbaan. Omdat Marrakech op slechts 2 uur rijden ligt is een combinatie makkelijk te maken.

Surfers verblijven ook graag in Taghazout, iets ten noorden van Agadir, waar de golven hoger zijn. Paradis Plage heeft mooie ruime suites , die geschikt zijn voor families met kinderen en heeft een surfschool en yogacentrum op het strand. Agadir is niet de mooiste badplaats van het land, maar Riad Villa Blanche is wel een aanrader. Het is gebouwd als een klassieke riad, met een centraal gelegen patio en wordt geprezen om zijn hoge mate van comfort en het voortreffelijke restaurant.

 

Laat u inspireren: