Canada’s IJsberen

Deze reis staat volledig in het teken van de ijsberen, die zich elk jaar in oktober en november in het noordoosten van Canada verzamelen. Bij Churchill, aan de rand van de Hudson Baai wachten ze hier hun kans af tot de gehele baai is dichtgevroren en de jacht op de zeehonden kan beginnen. Naast ijsberen is er ook een grote kans om pooldieren te spotten en met een beetje geluk het noorderlicht. Tijdens de expeditie wordt gebruik gemaakt van speciale poolvoertuigen. Churchill is dé uitvalsbasis om dit schitterende gebied te verkennen en biedt de grootste kans op het zien van ijsberen

De reis vangt aan in Winnipeg, ooit een bonthandelsstadje aan de Canadian Pacific Railway. De stad is gelegen aan de oostelijke rand van Canada’s uitgestrekte prairies. Diner met de expeditieleider en overnachting in het historische Fort Garry Hotel, ondergebracht in één van de meest prestigieuze monumentale gebouwen van de stad.
De volgende ochtend vliegreis naar Churchill, de uitvalsbasis voor deze avontuurlijke expeditie reis. Breng een bezoek aan Eskimo Museum of maak een tochtje met sledehonden. Met speciaal ontworpen Polar Rovers ga je de volgende twee dagen op zoek naar de ijsberen. Met een beetje geluk zie je ook poolvossen, poolhazen, sneeuwuilen en wellicht het noorderlicht.

 

 

Laat u inspireren: