borneo

Azië Borneo

Deze schitterende natuurreis gaat langs de hoogtepunten van Sabah, het noordelijkste deel van Maleisisch Borneo en het ultieme decor voor een onvergetelijk jungleavontuur. Na een verblijf aan een van de mooiste zandstranden van Sabah gaat de reis verder naar Sandakan met overnachtingen in bijzondere jungle lodges. Tijdens boottochten maak je kennis met de gevarieerde dierenwereld. In Sepilok bezoek je een opvangcentrum, waar orang oetans worden heropgevoed, waarna ze weer in de vrije natuur gaan wonen. Aan het einde wachten de witte stranden van Lankayan.

Programma 15-daagse familiereis Saba

1e DAG: AANKOMST KUALA LUMPUR
Doorvlucht naar Kota Kinabalu, de hoofdstad van Sabah en transfer naar het Shangri-La’s Rasa Ria Resort. Het is een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan Mount Kinabalu, de hoogste berg van Zuidoost-Azië.

2e tot 6e DAG : KOTA KINABALU
Het Shangri-La’s Rasa Ria Resort ligt aan een fantastisch zandstrand en beschikt over een eigen natuurreservaat met orang-oetangs. Aan het strand kun je diverse watersporten beoefenen, zoals zeilen, windsurfen, kanoën en zeevissen. Er zijn fietsen te huur en je maakt een een dagexcursie naar Kinabalu Park, een botanisch paradijs met meer dan duizend soorten wilde orchideeën, insectenetende planten en nog veel meer.

7e DAG : KOTA KINABALU – SANDAKAN
Vliegreis van Kota Kinabalu naar Sandakan, aan de oostkant van Sabah. Het is een stadje met een rijke historie en uitvalsbasis voor het ecotoerisme naar het achterland. Hier ligt het kleinschalige Sepilok Forrest Edge Lodge, met kleine eenvoudige chalets.

8e DAG VERBLIJF SEPILOK FORREST EDGE LODGE – SANDAKAN
Het is 10 minuten lopen naar het opvangcentrum van de orang oetans. De Lodge heeft een eigen Jungle Trail met een canopy walk en er is ook een farm waar de beesten in een natuurlijke omgeving leven.

9e DAG VERTREK NAAR ABAI
Vertrek per boot door de mangrove bossen naar Abai, op zoek naar de bijzondere Proboscis aap. De Abai Jungle lodge ligt aan de Kinabatangan rivier en is alleen per boot te bereiken. Als  de schemering invalt kun je er duizenden vuurvliegjes boven het water zien.

10e DAG ABAI → SUKAU 
In de vroege ochtend per boot het Pitasmeer op, dé perfecte plek om dieren te spotten! Overnachting in de Kinabatangan Lodge, de perfecte plek om veel dieren te zien waaronder zeldzame neusapen en olifanten.

11e DAG: SUKAU → SANDAKAN → LANKAYAN
Retour over land naar Sandakan en onderweg bezoek aan Puh Jyh Shih, Sabah’s grootste Boeddhistische tempel. Vanaf Sandakan vaart een boot naar het paradijselijke eiland Lankayan.

12e t/m 14e DAG:
Verblijf op Lankayan. Vanuit het chalet stap je direct op het witte zandstrand en het kristalheldere zeewater is perfect om in te snorkelen.

15e DAG: Vliegreis SANDAKAN-KUALA LUMPUR-AMSTERDAM
Retour per boot naar Sandakan en vliegreis via Kuala Lumpur naar Amsterdam

Prijsindicatie vanaf € 4000 per persoon incl. vliegreis.

 

Laat u inspireren: