ecuador

Amerika Zuid – Ecuador & Galápagos

Alhoewel Ecuador één van de kleinste landen in Zuid Amerika is, heeft het een grote  variatie in landschappen. Het land is 7 x zo groot als Nederland en aan de kust vind je bananenplantages en mangrovebossen. Daarna volgen de hoge Andesbergen met vulkanen en daarachter ligt het groene Amazone gebied. Door de relatief kleine afstanden kun per auto heel veel zien. Ecuador heeft een koloniaal verleden dat terug te vinden is in Quito en Cuenca, beiden UNESCO werelderfgoed.

Op het platteland leven de indianen die je onder meer tegenkomt op de Indianenmarkt van Otovalo. De overnachtingen staan geboekt in sfeervolle hotels waar kinderen welkom zijn. De reis begint met een verblijf in Hacienda Zuleta, een herenboerderij met veel activiteiten. Voor meer luxe en een bijzondere ervaring in de natuur kies je voor Mashpi Lodge, gelegen op 3 uur rijden van Quito midden in het Andes-regenwoud. Het is lid van de National Geographic Unique Lodges of the World en biedt een overweldigende natuurervaring.
Diep verscholen in het Amazone gebied ligt de Sacha lodge met een mooi activiteitenprogramma voor jong en oud.

Er staat ook een mooie treinreis op het programma langs Devil’s Nose.
De reis is per huurauto te maken maar kan ook met auto met gids en chauffeur.
De plaatsen die bezocht worden zijn heel veilig en goed te bereizen.

Voor de kust liggen de Galápagos Eilanden, waar zeldzame diersoorten te vinden zijn. De eilanden zijn een geweldige bestemming voor families met kinderen. Onze favoriet Lodge is Finch Bay en onze favoriete bootreis is de familie cruise op het expeditie schip  The Eclipse. Beide opties bieden een unieke kennismaking met de verschillende levensketens op de eilanden en de ontstaansgeschiedenis van de eilanden. Een bezoek aan de Galapagos Eilanden kan zo een “life changing experience” worden.

Onze 17-daagse familiereis Ecuador & de Galapagos Eilanden is een unieke kennismakingsreis met het Zuid Amerikaanse continent.

 

Laat u inspireren: