sri-lanka-kids

Azië Sri Lanka

Sri Lanka is zeer geschikt voor een afwisselende vakantie met het hele gezin. Het eiland is niet groter dan Nederland en België samen en een rondreis met auto met chauffeur en trajecten per trein brengt je op de mooiste plekken. Het land heeft een scala aan spannende dieren zoals apen, buffels, krokodillen, olifanten en luipaarden. Een bezoek aan het binnenland staat voor avontuur, activiteiten en een spectaculaire natuur. De zee is altijd dichtbij en hier kun je schildpadden, dolfijnen en walvissen spotten. Aan de kust liggen heerlijke strandhotels met schaduwrijke palmbomen en zwembaden op het strand.
De overnachtingen zijn in sfeervolle hotels met veel karakter.

Dag 1 t/m 2 Amsterdam – Colombo
Per KLM van Amsterdam naar Colombo, na aankomst kort transfer naar een strandhotel.

Dag 2 Negombo–Galle 160km, 2,5 uur
Na het ontbijt vertrek naar Galle, waar de Nederlandse invloeden nog steeds heel goed te zien zijn. Het stadsmuseum en de Nederlandse kerk vertellen het verhaal van de eerste Nederlandse immigranten. Overnachting Galle Fort Hotel.

Dag 3 Galle – Udawalawa 130km , 3 uur
Verder naar Udawalawa National Park waar een spannende safari op het programma staat met een grote kans om krokodillen, jakhalzen en olifanten te spotten. Kalu’s Hideaway ligt aan de rand van het park en heeft een zwembad.

Dag 4 Udawalawa – Ella 100km, 2 uur
Via Buduruwagala, met het 15m hoge standbeeld van Buddha naar het binnenland met bergen van meer dan 2000m hoog. Einddoel is Ella, waar een overnachting in  98Acres mooie wandelmogelijkheden biedt.

Dag 5 Treinreis Ella – Kandy 75km
Meet de locals, vandaag per boemeltrein door de theeplantages naar Kandy, een belangrijk bedevaartsoort vanwege de Tempel van de Tand. In dit magische heiligdom kun je kaarsjes branden en bloemoffers brengen aan Boeddha. Met de acrobatische voorstelling van de Kandy dansers komt een einde aan deze dag.

Dag 6 Kandy- Dambulla – Sigiriya 100km
Vandaag gaat de reis verder in noordelijke richting naar Dambulla, de beroemde grottempels met duizenden Boeddhabeelden. Onderweg maak je een stop bij een spice garden en krijg je een stoomcursus over de toepassing van de kruiden. Het Sigiriya Hotel heeft een fijn zwembad en kijkt uit op de Leeuwenrots.

Dag 7 Sigiriya – Polonnaruwa – Trincomalee 180km
Vanmorgen beklimmen van de leeuwenrots van Sigiriya om bij de ruïnes van het paleis te komen. De klim van 1800 treden wordt beloond met fraaie muurschilderingen en een prachtig uitzicht. Daarna vertrek naar de koningsstad Polonnaruwa, waar je in de jungle op de fiets oude ruïnes en tempels kunt ontdekken. Daarna verder naar de oostkust om te  zwemmen, snorkelen, duiken en dolfijnen/walvissen spotten.

Dag 8, 9, 10 & 11 Trincomalee
Iets ten noorden van Trincomalee ligt het Uga Jungle Beach hotel aan een verrassen mooie zandbaai. Het hotel heeft een eigen duikschool, maar er zijn ook mogelijkheden voor andere watersporten. Overdag trekken de vissers op het strand netten vol gevangen visjes naar binnen. Een bootje brengt je naar Pigeon Island, een onbewoond paradijsje waar je tussen de tropische vissen kunt snorkelen.

Dag 12 Trincomalee – Anuradhapura 125km
De reis gaat verder naar Anuradhapura, de oude hoofdstad vol met stoepa’s en boeddhistische tempels. Bezoek ook Mihintale, boven op een heuvel gelegen en een van de belangrijkste bedevaartsplaatsen voor de boeddhisten op Sri Lanka.

Dag 13 & 14 Anuradhapura-Kalpitiya 120km
Na het ontbijt vertrek naar Kalpitiya, gelegen op een schiereiland  met duinen, mangroves, moerassen en uitgestrekte stranden. Overnachting in een kleurrijke Indiase tent op het strand bij Dolphin Beach.

Dag 15 Kalpitiya – Colombo
Na deze bijzondere en spectaculaire reis in de middag transfer terug naar de luchthaven van Colombo voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Er is keuze uit middenklasse en luxere boetiekhotels en houd er rekening mee dat er slechts een beperkt aantal kamers zijn die snel volgeboekt zijn. Een 16-daagse reis is mogelijk vanaf ca.  € 2500 per persoon. Er zijn een (beperkt) aantal familiekamers of kamers met tussendeur beschikbaar en tijdig boeken wordt aangeraden!

 

Laat u inspireren: