peru

Amerika Zuid – Peru

Een fascinerend en mystiek land en een geliefd doel voor families met kinderen. Het is een van de avontuurlijke reizen uit ons aanbod met flinke rijafstanden en grote hoogteverschillen. De reis begint in Lima en leidt vervolgens langs diepe canyons naar Colca in het Andes Gebergte, waar de Grote Condor heerst. Op weg naar Titicaca kom je in de uitgestrekte hoogvlaktes indianen en grote kuddes lama’s tegen. In Titicaca bezoek aan de indianen die op rietenvlotten in het hoogstgelegen meer ter wereld wonen met een geheel eigen levensstijl.

Over de hoogvlakte gaat de reis per trein verder naar Cusco en kom je vervolgens aan in de Sacred Valley. Vanuit de Sol y Luna lodge staan er elke dag verschillende activiteiten op het programma zoals mountainbiken en stand-up paddeling.

Misschien wel het hoogtepunt van de reis: een bezoek aan de mysterieuze Inca Stad Machu Picchu, één van ‘s werelds wereldwonderen.

In Cusco overnachting in Hotel Los Niños, opgericht door de Nederlandse Jolanda van den Berg. Zij heeft zich in 1996 in Cusco gevestigd om extreem verwaarloosde kinderen op te vangen. Inmiddels krijgen 600 kinderen 2 x per dag eten, in vijf kinderrestaurants.

Na Cusco zijn er verschillende mogelijkheden om de reis af te sluiten: aan de stranden in het noorden van Peru bij Máncora , aan de kust bij Paracas of in het Amazonegebied.

Klik hier voor onze reis.

 

Laat u inspireren: