buzios-rio life

Amerika Zuid – Brazilië

Het grootste land van Zuid Amerika is heel geschikt voor een spannende familievakantie in onze zomermaanden. In de bruisende stad Rio de Janeiro staan gelijk al een paar leuke activiteiten op het programma. Een bezoek aan de Corcovado berg met het iconische  Christusbeeld, per kabelbaan naar de suikerbroodberg, bezoek aan het Maracana voetbalstadion en  een fietstocht langs de kust. Het is ook mogelijk met een gids de beroemde Favelas, de sloppenwijken van de stad te bezoeken.

Ten noorden van Rio ligt Buziós (165km) met mooie baaien en een geliefde badplaats van de Brazilianen. Paraty ligt ten zuiden van Rio aan de Costa Verde, en vanuit de haven van het mooie koloniaal stadje vertrekken boten naar de eilanden voor de kust. Paraty is vertrekpunt van een 2-daagse kajaktocht naar de Baai van Mamangua. De Pousada Pincinguaba ligt iets buiten Paraty en biedt veel watersportactiviteiten.

Vervolgens vlieg je verder naar de overdonderende watervallen van Iguaçu waar je met een zodiac boot heel dichtbij kunt komen. Het omliggende regenwoud is de thuisbasis van veel wilde dieren die typisch zijn voor deze streek: tapirs, reuzenmiereneters, brulapen, jaguars en kaaimannen.Vandaar gaat de reis verder naar de Pantanal, een van de mooiste natuurgebieden van het land. Barra Mansa Lodge is een  kleine eco-lodge  te midden van een bijzondere natuur  en een goede uitvalsbasis om de wetlands te verkennen.  Je vindt er  een overweldigende  natuur, veel wilde dieren en prachtige landschappen. In Bonito staat er een snorkel excursie in de helderblauwe Sucuri rivier op het programma.

Aan het einde van de reis  wachten de mooie zandstranden van Brazilië en in juli en augustus is de noordoostkust heel geschikt. Jericoacoara is een klein dorpje tussen de duinen en het strand gelegen en alleen per 4×4 te bereiken. Het strand staat al jaren op de lijst van 10 mooiste van Brazilië! Mooie hotels zijn hier het Chili Beach of Rancho de Peixe, geen luxe, maar zeer sfeervol en duurzaam. Vanaf Fortaleza vlieg je sinds kort met de KLM terug naar Amsterdam.

 

 

 

 

Laat u inspireren: