florida

Florida voor families

Mooie stranden, nationale parken en geweldige steden zoals Miami en Orlando en niet te vergeten Disney World! Dit is Florida, the Sunshine State van Noord Amerika. De ideale bestemming voor een familiereis per huurauto, in een rustig tempo, met overnachtingen in mooie villa’s aan zee.  Het strand is nooit ver weg en onderweg genoeg tijd voor leuke uitstapjes en excursies. Nu KLM weer direct van Amsterdam naar Miami vliegt ben je er in een wip.

Familiereis Florida

De Sunshine State van Noord-Amerika heeft prachtige stranden, de Florida Keys en spannende steden zoals Miami en Naples. Onze ideale autorondreis heeft een rustig tempo met overnachtingen in mooie villa’s bij het strand. Zo is er voldoende tijd voor uitstapjes, winkelen of gewoonweg te genieten van de zon en de zee.

Dag 1 Amsterdam – Miami – Key West (ca. 1 uur rijden)
Vliegreis via Miami naar Key West en per huurauto naar de Florida Keys, een ketting van tropische eilandjes ten zuiden van Miami, die door 42 bruggen met elkaar en het vasteland verbonden zijn. Overnachting op Duck Key in een Sunset villa in het Hawk’s Cay Resort.

Dag 2, 3 en 4 Duck Key
Key West is een belevenis op zich; het is een gezellige plaats met een duidelijk Caribische sfeer. Zo is Duval Street een straat waar je heerlijk doorheen kunt wandelen en de vrolijk geschilderde huizen kunt bewonderen. De absolute topper van Hawk’s Cay resort is de ‘Dolphin Connection’. Kinderen leren in een programma van drie uur alles over dolfijnen. Afhankelijk van het programma, mogen de kinderen daarna met de dolfijnen zwemmen en spelen. Overnachting in een sunset villa in Hawk’s Cay Resort.

Dag 5 Duck Key – Marco Island ( ca. 3,5 uur)
Vandaag gaat de reis verder naar Marco Island en onderweg kan er gestopt worden voor een wandeling in het Everglades National Park. Dit is de grootste subtropische wildernis van Noord-Amerika, een veilige broedplaats voor veel vogelsoorten, kaaimannen en zeeschildpadden. Ook is het mogelijk om net buiten het Nationale Park een tocht met een airboat over de moeras vlakten maken. Overnachting op Marco Island in het Hilton Marco Island Beach resort & Spa.

Dag 6 Marco Island – Captiva islands ( ca. 2 uur )
De reis gaat verder naar Captiva Island, voor de kust van Fort Myers. Onderweg ligt de chique badplaats Naples en dat is een stop waard. Het Museum of Art heeft een prachtige collectie en het Children Museum heeft vele activiteiten. Overnachting in een beach villa in het South Seas Island Resort vlakbij het strand.

Dag 7 & 8 Captiva islands
De eilanden Sanibel en Captiva zijn door middel van een tolbrug met het vasteland verbonden en de trekpleisters zijn de brede witte stranden met duizenden aangespoelde schelpjes alsmede de prachtige natuurparken. Het South Seas Island Resort ligt op het uiterste puntje van Captiva Island, direct aan de Golf van Mexico en omringd door een 4 kilometer lang zandstrand. Bij het resort is een jachthaven waar boten te huur zijn en waar je zeillessen kunt nemen. Overige activiteiten: dolfijncruise, natuurwandelingen met bioloog of een kajaktocht. Overnachting in South Seas Island Resort.

Dag 9 Captiva Island – Miami (280 km /ca. 3 uur )
langs de kust weer in zuidelijke richting naar Naples vanwaar de doorsteek van de westkust naar de oostkust van Florida gemaakt wordt. Onderweg kan een stop gemaakt worden bij het bezoekerscentrum van het Big Cypress National Preserve. Aankomst in Miami, waar van alles te beleven is en dat over een prachtig, kilometers lang zandstrand beschikt. Acqualina Resort & Spa heeft naast mooie kamers ook suites met twee slaapkamers en biedt fantastische familie programma’s voor kinderen van 5 tot 12 jaar oud.

Dag 10 & 11 Miami en omgeving
Breng zeker een bezoek aan South Beach, de meest hippe wijk van de stad met opvallende in pasteltinten geschilderde art-deco gebouwen. Er is in de omgeving veel te doen voor de kinderen zoals een bezoek aan een krokodillenfarm, Seaquarium, Jungle Parrot Island of Monkey Jungle.

Dag 12 Miami – Atlanta – Amsterdam
In de middag vertrek naar de luchthaven van Miami, waar de huurauto wordt ingeleverd en deze reis eindigt. Het is natuurlijk mogelijk deze reis te verlengen met een bezoek aan Disney World in Orlando en in dat geval is de terugvlucht vanaf Orlando.

Dag 13 Aankomst Amsterdam
‘s Middags aankomst in Amsterdam.

Indicatieprijs vanaf €2450 per persoon op basis van 4 personen
Inclusief : vliegreis heen via Miami, terug non stop, autohuur Dodge Caravan Minivan of gelijkwaardig, incl. verzekeringen, 12 overnachtingen op basis van logies. De reis kan naar wens worden aangepast en verlengd.

 

Laat u inspireren: