muscat

Muscat – Oman

Het Sultanaat van Oman is een rustige, uiterst veilige en zeer kindvriendelijke bestemming. Het heeft veel mooie stranden, maar de mooiste ligt aan de baai van Bandar Jussa, op slechts 20 minuten rijden van het historische centrum van de hoofdstad Muscat. Hier bevindt zich Muscat Hills hotel in een beschutte baai met veilige zwemmogelijkheden voor de deur en een mooi zandstrand. Het bestaat uit een 30-tal strandhuisjes, geschikt voor 2 tot 4 personen. De Lagoonkamers van Al-bustan-palace-hotel hebben een terras dat direct grenst aan het zwembad, het summum voor kinderen met zwemdiploma. Het Shangri La resort is grootschalig, geschikt voor families met kinderen en biedt veel faciliteiten. Er zijn in beide opties  duikcursussen mogelijk alsmede snorkeltrips en boottrips om de dolfijnen te spotten.
Net geopend is het Kempinski hotel, gelegen in het nieuwe stadscentrum met uitzicht op zee.

Oman leent zich goed voor een rondreis per 4-wd, al dan niet met chauffeur. Bij Ras al Jinz komen jaarlijks veel zeeschildpadden aan wal om eieren te leggen. Hier bevindt zich het informatie centrum met slaapgelegenheid in fraaie eco tenten. De reis gaat daarna verder naar de woestijn waar Nomadic Camp bijzondere activiteiten in de woestijn aanbiedt. Een ritje op de rug van een kameel is een hele belevenis maar ook een kennismaking met de levensstijl van de bedoeïnen is interessant. De reis gaat verder naar Nizwa, de culturele hoofdstad van Oman met een leuke soek en een bezienswaardig fort.
Iets buiten Nizwa liggen mooie oasedorpjes, imposante  forten en de Al Hoota grotten. Twee miljoen jaar oud en een lengte van bijna 5 km, vol stalactieten, stalagmieten, twee meren en meer dan 100 diersoorten waaronder vleermuizen.
Elke 20 minuten brengt een treintje je van het bezoekerscentrum naar de grot.

Er zijn twee bijzondere overnachtingsadresjes met goede wandelmogelijkheden in de omgeving. The View Camp ligt tegen een berg op 1.400m met fantastisch uitzicht over de de Haggar Mountains en op een uur rijden van Nizwa.
Het aantrekkelijke Alila-jabalakhdar-resort heeft een authentieke bouwstijl en biedt veel comfort en faciliteiten, waaronder een verwarmd zwembad.
Het ligt hoog in de bergen en is uitsluitend per 4-wheeldrive te bereiken.
Daarna gaat de reis weer terug naar Muscat voor de terugvlucht naar Amsterdam of een verlenging aan het strand.

 

 

Laat u inspireren: