sevilla_cordoba_huwelijksreis

Romantische reis naar Andalusië

8-daagse romantische reis door Andalusië.

In Spanje stichtten de Arabieren een rijk dat een hoge beschaving en een grote welvaart kende,waarbij de rest van Europa verbleekte. De belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis van Moors Spanje hebben zich afgespeeld in Córdoba, Granada en Sevilla. Deze steden bewaren zorgvuldig het rijke erfgoed van dat verleden en worden daarom tezamen ook wel de Gouden Driehoek genoemd. Een rondreis door Andalusië  is zeer indrukwekkend en laat het mooiste zien dat Spanje te bieden heeft.

De reis begint met een onspannen verblijf in Hacienda San Rafael, iets buiten Sevilla gelegen en ondergebracht in een sfeervolle Hacienda met mooie tuin met een heerlijk zwembad. Na drie dagen relaxen en pamperen gaat de reis verder per cabrio naar het belangrijkste culturele erfgoed van het land. Na de val van het Romeinse Rijk kwam Spanje in de achtste eeuw onder Moors bewind. Deze hoogstaande beschaving bleef er bijna 700 jaar en liet waardevolle kunstschatten na. Daarna volgde de gouden eeuw van Andalusië, die veel welvaart bracht en bloeiden de steden op tot ongekende hoogte.

Programma

Dag 1 Aankomst Sevilla
Per directe vlucht van Amsterdam naar Sevilla en per huurauto verder naar het Spaanse landgoed San Rafael, dat tussen Sevilla en Jerez ligt.

Dag 2 tot 4 Verblijf Hacienda San Rafael
Heerlijk bijkomen aan het zwembad met de sprankelende hoofdstad van Andalusië onder handbereik. Sevilla is een van de mooiste steden van Spanje. Het heeft veel monumenten die herinneren aan de tijd dat de Spanjaarden grote ontdekkingsreizen maakten en veel rijkdom vergaarden. En ‘s avonds is er een grote keuze aan tapasbars en wervelende authentieke flamencoshows.

Dag 4 Vertrek naar Córdoba
Via Carmona, met fraaie herenhuizen en een historisch centrum, gaat de reis verder naar Córdoba (150km). Er is staat een diner en een kamer gereserveerd in het Palacio del Bailo*****, een uniek paleishotel in het centrum van de stad met een heerlijke binnentuin met zwembad. 

Dag 5 Córdoba
In de negende en de tiende eeuw was Córdoba de belangrijkste stad en het intellectuele centrum van Europa. De Mezquita, de voormalige moskee, is het belangrijkste monument uit die tijd. Het is een adembenemend bouwwerk met een woud van marmeren pilaren waar later een kathedraal in is gebouwd.

Dag 6 Cordoba-Granada
De reis gaat verder naar Granada (165km), met het wereldberoemde Alhambra, het voormalig Moorse bolwerk met adembenemende paleizen en fraaie tuinen.  Overnachting in Hospes Palacio de Los Patos***** een prachtig paleishotel met tuin en zwembad, in het historische centrum van de stad.

Dag 7 Granada
Bezoek aan de paleizen van het Alhambra en de tuinen van het Generalife, met de fraaie toppen van de Sierra Nevada op de achtergrond. Hier kwam de Moorse cultuur tot ongekende hoogte en de decoraties en bouwstijlen behoren tot het mooiste wat Andalusië te bieden heeft.

Dag 8  Terugreis naar Amsterdam
Naar de luchthaven van Malaga voor terugvlucht naar Amsterdam. Of verder naar de kust voor een verblijf aan zee. Deze reis kan ook in omgekeerde volgorde uitgevoerd worden.

8-daagse reis vanaf  € 1750 per persoon inclusief:
– vliegretour Amsterdam-Sevilla/Malaga
– drie overnachtingen in Hacienda Benazuza *****
– twee overnachtingen in  Cordoba : Hospes Palacio del Bailo *****
– twee overnachtingen in Granada : Hospes Palacio de los Patos *****
– 7 x ontbijt
– 1 x romantisch Caliphal diner in Córdoba (excl. drankjes)
– 1 x authentieke Flamenco show in Granada
– upgrade van kamer op basis van beschikbaarheid
– toegang tot de Mezquita van Cordoba
– bezoek met gids aan het Alhambra 
– huurauto type Cabrio van dag 1 tot dag 8

Niet inclusief: eenpersoonskamertoeslag, transfers, calamiteitenfonds € 2,50, verzekeringen. De arrangementsprijs is gebaseerd op de goedkoopste boekingsklasse en als deze is volgeboekt kan tegen betaling uitgeweken worden naar een duurdere klasse.
Hoogseizoentoeslag maart t/m juni en sep t/m okt € 215 per kamer.
Tijdens de Feria en Pasen gelden echter nog hogere tarieven (op aanvraag)

 

Laat u inspireren: