sevilla

Sevilla, stad vol temperament

Na de ontdekking van Amerika in 1492 door Columbus, brak in Sevilla de gouden eeuw aan. Door de strategische ligging aan de oevers van de rivier de Guadalquivir met zijn open verbinding naar zee, werd de stad aanvoerhaven en Spanjes administratieve centrum voor alles wat afkomstig was uit de nieuwe koloniën. Het historische hart van de stad ligt aan de oevers van de Guadalquivir. Een vijftal fraaie bruggen verbindt het Centro Historico met de ambachtelijke wijk Triana. Langs de rivier liggen cafeetjes en restaurants en ’s avonds lopen hier de terrassen vol. Er wordt tijdens de zwoele avonden druk geflaneerd op de pleinen en in de mooie winkelstraten.

Een van onze favoriete hotels Casas de la Judería , is ondergebracht in de voormalige residentie van de hertog van Bejar in de Joodse wijk Santa Cruz. Het bestaat uit 27 verschillende 17de-eeuwse herenhuizen die door gangen en paden met elkaar zijn verbonden en voelt niet aan als een hotel. De sfeervolle hotelkamers zijn verschillend van inrichting en beschikken over airco, tv en minibar. Sommige kamers bieden de mogelijkheid om 1 of 2 extra bedden voor kinderen tot 12 jaar te plaatsen. Er is een dakterras en een klein openluchtzwembad, dat in de zomermaanden is geopend. Het is mogelijk om rechtstreeks van Amsterdam naar Sevilla te vliegen.
Casas del Rey de Baeza biedt alle gastenkamers in het hoofdgebouw en is lid van de fraaie Hospes hotels die een mooie reis langs deze hotels aanbieden in de 4-daagse The splendours citytrip met vele leuke extra’s en uit te breiden tot een langere reis.

Sevilla is een goede uitvalsbasis voor uitstapjes per trein. Zo is het mogelijk om in een uur naar Córdoba of 2 uur naar Cádiz te reizen, een van de oudste steden van Europa en de moeite waard. Het sfeervolle stadsplan heeft als voorbeeld gediend voor de bouw van de Cubaanse hoofdstad Havana. Er is een historisch centrum maar de stad beschikt tevens  over zandstranden aan zee. Hier bevindt zich een mooie moderne parador met zwembad en spa en frontaal zeezicht.

Er zijn in Andalusië nog veel meer mooie steden te zien, zoals te zien is in onze
9-daagse rondreis. Mocht u het liever anders willen, geen probleem, dan kunnen wij de rondreis naar uw wensen aanpassen.

 

Laat u inspireren: