nieuwzeeland

Nieuw Zeeland: Back to Nature

Down Under is een continent dat tot de verbeelding spreekt, dat vonden de makers van de filmtrilogie Lord of The Rings ook. De landschappen zijn adembenemend en variëren van diepblauwe fjorden en groene heuvels tot hoge bergen en gletsjermeren. Per huurauto kun je langs prachtig gelegen lodges rijden en zowel het Noordereiland als Zuidereiland verkennen. Het land leent zich ook goed voor veel outdoor activiteiten zoals wandelen, fietsen, kajakken en surfen. De beste reistijd is november t/m maart.

Nieuw Zeeland staat bekend om het indrukwekkende natuurschoon en natuurverschijnselen zoals vulkanen, fjorden, bergen, meren en regenwouden. Gecombineerd met de vriendelijkheid van de Nieuw-Zeelanders, de leuke steden en de gezonde keuken, biedt Nieuw-Zeeland een verrassende en unieke ervaring.

De meeste reizen beginnen in bruisend Auckland, waar boetiekhotel de Brett een mooie start is. Het Noordereiland staat ook bekend om zijn verlaten stranden en het glooiende heuvellandschappen. Een van onze favoriete hotels ten noorden van Auckland is Helena Bay in The Bay of Islands. Rotorua ligt aan de zuidkant van het gelijknamige meer en biedt naast vulkanische activiteiten en een mooie kennismaking met de Maori-cultuur. De Solitaire Lodge is een aanrader en biedt veel bijzondere activiteiten.

Per boot steek je over van het Noorder naar het Zuidereiland en per watertaxi word je naar Marlborough Sounds gebracht, een prachtig fjordengebied. Wandelaars en fietsers zijn hier op hun plek, maar ook wijnliefhebbers zitten hier goed, wijnen uit deze regio behoren tot de top.  In de buurt van Christchurch ligt The Otahuna Lodge, een prachtige uitvalsbasis voor deze mooie omgeving. Het Zuidereiland biedt een grote diversiteit aan landschappen. Zo ben je nog in het regenwoud van het Abel Tasman National Park en een paar uur later rij je door een gebied met gletsjers en sneeuw. Ook verschillende diersoorten als walvissen en dolfijnen leven op het Zuidereiland.

Onze medewerkster Wanda Hebly is geboren en getogen in Nieuw Zeeland en heeft een mooie 30-daagse privé reis uitgestippeld, met bijzondere overnachtingen.

 

Laat u inspireren: