Sri-lanka

The best of Sri Lanka

Sri Lanka staat bovenaan de lijst van veelbelovende vakantielanden.
Culturele hoogtepunten wisselen elkaar af met een verbazingwekkend mooie natuur en prachtige zandstranden. Het is mogelijk om grote kuddes olifanten te zien, luipaarden te spotten en vogels te spotten, zoals visarenden, ijsvogels, bijeneters, pauwen en nog veel meer. Met een auto met chauffeur kom je op een ontspannen wijze op de mooiste plekken. Er staan bijzondere ontmoetingen op het programma met lokale specialisten. Wij hebben de mooiste hotels geselecteerd en een rondreis Best of Sri Lanka samengesteld.

De reis begint in Colombo met een verblijf in het Galle Face Hotel, een historisch heritage hotel met een zwembad met zonneterras uitkijkend over zee.
Colombo heeft een paar interessante bezienswaardigheden die dateren uit de tijd van de VOC zoals het Dutch Hospital, de Nederlandse kerk en Dutch Museum.
Daarna gaat de reis met auto & privé chauffeur naar de culturele driehoek,
waar zich de drie koningssteden en de leeuwenrots van Sigiriya bevinden.
Uitvalsbasis zijn twee prachtige boetiekhotels Ulagalla en Vil Uyana, die beiden tussen de rijstvelden liggen. De reis gaat verder via Dambulla naar Kandy, een belangrijk bedevaartsoort voor overnachting in het koloniale Kandy House.
Vanaf Kandy reis je per boemeltrein naar de hooglanden die wel reiken tot 2000m hoogte, voor een verblijf tussen de theeplantages in Tea Trails of 98 Acres.

Tot slot staat een bezoek aan Yala National Park op het programma met als uitvalsbasis Chena Huts, met een spectaculaire ligging aan zee. Met een beetje geluk kun je hier tijdens een gamedrive luipaarden en olifanten spotten.
Aan het einde van de reis wacht het Anantara hotel, een nieuw 5-sterren
resort hotel met een prachtige ligging aan zee en veel faciliteiten.
Het is natuurlijk ook mogelijk om in 90 minuten naar de Malediven te vliegen.

De rondreis kost vanaf € 4955 per persoon en is aan te passen aan de persoonlijke wensen. Alternatieve kleinschalige strandhotels zijn :
Villa Bentota is een fraai vormgegeven boetiekhotel
Saman Villas is een rustig, kleinschalig luxe hotel.
Amanwella maakt het zelfs de meest verwende reiziger naar de zin.

 

 

Laat u inspireren: