brazilie

Bruisend Brazilië

Rondvliegende papagaaien, kleurrijke huisjes, wuivende palmen en een intens blauwe zee. Het grootste land van Zuid Amerika is een land van de superlatieven, immense proporties en contrasten. Met een oppervlakte van 8,5 miljoen km² is Brazilië even groot als Europa en binnenlandse vluchten zijn een vereiste om wat te zien. Want het land heeft veel te bieden : enorme watervallen, unieke natuurgebieden en prachtige steden met de mooiste stranden voor de deur. KLM vliegt naar Rio de Janeiro, Sao Paulo en Fortaleza en de mooiste combinaties zijn mogelijk.

In de bruisende stad Rio de Janeiro draait het strandleven 24 uur per dag op volle toeren en waakt het wereldberoemde Christusbeeld over de stad. Aanbevolen strandhotels zijn  Hotel Fasano en Sofitel Ipanema. Ten zuiden van Rio ligt de ‘Costa Verde’ met het koloniale stadje Paraty, een sfeervol pareltje met leuke boetiekhotels in het oude centrum vanwaar je bootjes naar de eilanden voor de kust kunt nemen. Twee hotels buiten het centrum zijn geschikt voor een strandvakantie: Pousada Pincinguaba en het splinternieuwe Fasano Angra Dos Reis. Ten noorden van Rio ligt Búzios, het St. Tropez van Brazilië,  met een mondaine sfeer en een grote keuze aan kleinschalige hotels en strandjes.

De watervallen van Iguazu zijn de grootste in Zuid-Amerika en zijn overdonderend mooi. Hotel das Cataratas is het enige hotel dat zich midden in het National Park bevindt op een niet te evenaren locatie met vol uitzicht op de watervallen. Natuurliefhebbers gaan in de zomermaanden naar Pantanal, een van de mooiste natuurgebieden van het land. Barra Mansa Lodge is een ideale uitvalsbasis om de wetlands te verkennen.

De badplaats Trancoso ligt bij Porto Seguro en het UXUA Casa Hotel & Spa is voor velen voldoende reden om de lange reis hiernaartoe te ondernemen. Wilbert Das, ooit creatief directeur bij Diesel, creëerde hier een tropisch paradijs. De hotelkamers zijn stijlvol en origineel vormgegeven en ondergebracht in vissershuisjes. Hoe bijzonder, slapen tussen de lokale bevolking in het centrum van Trancoso op enkele minuten lopen van zee.

Fortaleza is de toegangspoort naar Jericoacoara, een klein vissersdorpje tussen de duinen en het strand gelegen. Het strand staat al jaren op de lijst van 10 mooiste van Brazilië! Luxe hotels zijn er niet te vinden, maar als je op zoek bent naar sfeervol en authentiek, dan moet je hier zijn. Kijk eens naar Chili Beach en Rancho de Peixe. De meeste regen valt hier tijdens de eerste helft van het jaar en vanaf juli gaat de droge periode in.

Brazilië laat zich goed combineren met Argentinië en Suriname

 

Laat u inspireren: