suriname

Suriname, kust en regenwoud

Een van de meest verrassende en vrolijkste bestemmingen ligt in Zuid Amerika.
Ondanks het feit dat Suriname al meer dan 30 jaar onafhankelijk is, blijft het land zich zeer verbonden met Nederland voelen. De hoofdstad Paramaribo ligt aan de brede Suriname-rivier en heeft veel historische bouwwerken die getuigen van de hoogtijdagen van de stad. Hotel Torarica&Casino**** ligt aan de rivier en heeft een fraaie tuin met zwembad en tennisbanen. Per fiets kun je de omgeving van Paramaribo te verkennen en een bezoek brengen aan Frederiksdorp. Deze historische plantage aan de rivier biedt tevens overnachtingsmogelijkheid.

Het achterland van Suriname bestaat uit tropisch regenwoud en is heel puur en ongerept, een ideale plek om vogels en dieren te spotten. Danpaati River Lodge ligt op 3 uur varen over de rivier en staat garant voor een bijzondere kennismaking met de Marron-cultuur, die zijn wortels in Afrika heeft.
Mooie wandelingen, boottochten en workshops behoren tot de mogelijkheden.

Vanaf de airstrip Zorg & Hoop vertrekt een klein vliegtuigje naar een spectaculaire lodge aan de voet van de Misty Mountains te midden van een mooie natuur.
Na een vlucht van ruim een uur over een oneindige groene jungle land je op een stukje open grasland naast de Kabalebo Lodge. Onder leiding van natuurgidsen worden iedere dag boottochten en bijzondere uitstapjes gemaakt.

De smeltkroes van culturen heeft Suriname ook culinair gezien geïnspireerd, je kunt er namelijk heerlijk eten. De hotels zijn geen grote luxe maar zijn fraai gelegen en staan garant voor een bijzondere belevenis. Dat de Surinamers zeer gastvrij zijn en bovendien uitstekend Nederlands spreken maken de reis op het Zuid Amerikaanse continent zeer bijzonder.

Klik hier voor een Reisschema Suriname  vanaf € 3500 per persoon

 

 

 

Laat u inspireren: