peru

Peru, land van de Inca’s

Een treinreis door de overweldigende natuur van de Hoge Andes naar het hoogstgelegen meer ter wereld. Waar kleurrijke indianenvrouwen met bolhoeden op lokale markten hun waren aanbieden. Lima, de hoofdstad van het land is de culinaire hoofdstad van Zuid Amerika. Maar hier is veel meer te zien en te doen aan lekker eten. Er zijn fantastische Musea te vinden. zoals het Larco Herrera Museum, dat een uniek overzocht geeft van de pre Colombiaanse kunst. In de bruisende stadswijken Miraflores en Barranco vind je aantrekkelijke winkels en restaurants. Slapen doe je bijvoorbeeld in Hotel Atemporal wij verzorgen de tafelreserveringen in de toprestaurants zoals Central, Malabar en Astrid & Gaston.

Daarna vlieg je naar Cuzco, de culturele hoofdstad van Peru waar zich de culturele erfenis van de Inca’s bevindt. Om aan de grote hoogte te wennen verblijf je allereerst in de Sacred Valley in het bezienswaardige plaatsje Ollantaytambo of daarbuiten in Sol y Luna Lodge. Deze lodge is verbonden aan een bijzonder project waarbij straatkinderen onderwijs en zorg krijgen. Een  treinreis met spectaculaire vergezichten over de Urubamba rivier brengt je naar Machu Picchu naar het Machu Picchu Pueblo Hotel. Na afloop van het bezoek aan de ruïnestad keer je per trein terug naar Cuzco, waar veel te zien is.

Aan boord van de luxe Andean Explorer door een indrukwekkend landschap met witte bergtoppen over de Patapampa pas (5000m) naar het hoogstgelegen bevaarbare meer ter wereld, het Lago Titacaca. Dan verder per trein naar Colca, met natuurlijke warmwater baden en de plek om de condor te spotten. Na een fraaie rit over de hoogvlakte langs vulkanen eindigt de treinreis in de koloniale stad Arequipa, ook bekend als de “witte stad” vanwege het gebruik van witte vulkanische steen bij de huizenbouw. De reis kan ook andersom gemaakt worden, klik hier voor het reisschema van de Andean Explorer.

De reis is uit te breiden met een verblijf in het overweldigende Amazone gebied. In het Tambopata National Park ligt de Inkatera Reserva Amazone Lodge in een overweldigende natuur. Op het programma staan wandelingen, boottochten en excursies met gespecialiseerde natuurgidsen die je alles over de natuur kunnen vertellen.

Na afloop van de reis kun je kiezen voor een strandverblijf in Paracas, 4 uur ten zuiden  van Lima of in het noorden van Peru in Mancora : Kichic

Klik hier voor onze 21-daagse Peru reis

 

 

 

 

Laat u inspireren: