tanzania

Tanzania & Zanzibar

Tanzania is met zijn rijke flora en fauna en enorme variëteit aan nationale parken Oost-Afrika op z’n best. De besneeuwde Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika, beheerst het landschap en de Serengeti, Ngorongoro en Selous zijn terecht wereldberoemd. Een safarireis per 4×4 met privé-chauffeur/gids door Tanzania is een ervaring die je nooit vergeet. De overnachtingen reserveren wij het liefst in kleinschalige lodges of tentenkampen.

De reis begint met een vlucht van Amsterdam naar Arusha, de gateway naar de wildparken. Je kunt hier onder meer overnachten in de Amini Masaai Lodge aan de voet van de Kilimanjaro en kennismaken met de Masaai cultuur. Er is keuze uit verschillende activiteiten waaronder een wandeling langs medicinale planten, een introductie tot de permacultuur of een bezoek aan een authentiek Masaai dorp. In het kleine Arusha Nationale Park behoren wandelsafari’s tot de mogelijkheden.

Daarna vertrek met 4×4 met privé chauffeur/gids naar Tarangire NP bekend om zijn grote olifantenpopulatie. De Tarangire Safari Lodge heeft een spectaculaire ligging aan de gelijknamige rivier midden in het Nationale Park.

Daarna gaat de reis verder naar de Serengeti waar je van november t/m maart getuigen kunt zijn van de grote migratie. Het uitgestrekte wildpark behoort tot de fraaiste natuurparken ter wereld vanwege zijn spectaculaire landschappen en weidse horizonten. De hier en daar gelegen granieten rotsformaties vormen de strategische uitkijkposten voor de leeuwenpopulaties. De keuze van de lodge wordt naast de beschikbaarheid medebepaald door de seizoenen.
In de winter is bijvoorbeeld het kleinschalige Migration Camp een goede keuze.

Op weg naar Lake Manyara kun je afdalen in de Ngorongoro krater met een overvloed aan dieren: leeuwen, roze flamingo’s, neushoorns, zebra’s, luipaarden, nijlpaarden, olifanten. Daarna gaat de reis verder naar Tree Tops Lake Manyara, een waardige afsluiting van deze mooie safarireis.

In onze zomermaanden is een bezoek aan de Serengeti minder interessant, want de dieren zitten dan grotendeels in de Masai Mara in Kenia. In die maanden adviseren wij een bezoek aan Selous en Ruaha Nationaal Park, gelegen in het zuiden van Tanzania. De Selous Safari Company biedt drie prachtige lodges aan die mooi met elkaar te combineren zijn.

Aan het einde van de safarireis ligt de Indische Oceaan onder handbereik en met name de eilanden Zanzibar en Pemba lenen zich goed voor een heerlijke strandvakantie.

 

Laat u inspireren: