Argentinië & Patagonië

Argentinië & Chili : Patagonië

De hoofdstad Buenos Aires is een bruisende metropool en wordt ook wel het Parijs van Latijns Amerika genoemd. De stad bestaat uit verschillende stadswijken met ieder een eigen karakter waaronder Boca, San Telmo, La Recoleta en Palermo. Er zijn interessante musea te vinden, uitstekende restaurants, prachtige winkels en aan leuke hotels geen gebrek, bijvoorbeeld het Home Hotel

Een geliefde bestemmingen voor Argentijnen en buitenlanders is het merengebied bij Bariloche, ook wel het Zwitserland van Argentinië genoemd. Hotel Llao Llao is het mooiste resort hotel met een ongeëvenaarde ligging. San Carlos de Bariloche wordt omringd door het nationale park Nahuel Huapi, één van de mooiste natuurparken van Zuid-Amerika. Het is een heerlijke outdoor bestemming met veel sportieve mogelijkheden. Met uitzicht op de meren en de besneeuwde toppen van het Andesgebergte.

Het zuiden van Argentinië en Chili wordt ook wel Patagonië genoemd en de belangrijkste troeven hier zijn de ongerepte natuur en overweldigende verscheidenheid aan landschappen. Een binnenlandse vlucht van ca. 2 uur brengt je naar het hart van Patagonië met meren, bergen en gletsjers en een unieke flora en fauna. El Calafate is een kleine nederzetting direct grenzend aan het schitterende meer van Lago Argentino. Het heeft een gezellig hoofdstraatje met winkels en restaurants en er zijn veel activiteiten mogelijk. Bezoek het nationale park Los Glaciares en vaar per catamaran tussen de krakende ijsbergen naar de adembenemende Perito Moreno gletsjer. Misschien niet de grootste gletsjer, maar we degene waar je per boot of te voet het dichtste bij kunt komen met een hoogte van 80m.

Vanaf El Calafate ben je in een wip in Chili, een prachtige tocht van vier uur door een uitgestrekte pampa met lama’s, gletsjer meren en besneeuwde bergtoppen. Een verblijf in het Eco Camp in Torres del Paine is een mooi besluit van de reis. Het Nationale Park staat bekend om zijn prachtige landschappen van bergen en gletsjermeren waar wilde paarden, lama’s, poema’s en niet te vergeten de condors volop aanwezig zijn. Het Eco Camp Patagonia heeft comfortabele koepelvormige tenten met badkamer. Dagelijks is er keuze uit verschillende activiteiten: trekking, boottocht of fietstour, begeleidt door zeer kundige en enthousiaste gidsen. Na afloop kun je vanaf Punta Arenas via Santiago de Chile naar Amsterdam terugvliegen.

Verlenging Paaseiland
Paaseiland ligt midden in de Stille Oceaan, op 3800 kilometer vanaf Santiago de Chile. Het eiland is één van de grootste culturele bezienswaardigheden van Chili. De opvallende paarse koppen en grote standbeelden vormen nog steeds een groot raadsel en hotel Explora is een geweldige uitvalsbasis.

Klik hier voor onze 15-daagse privé reis Argentinië en Chili , beste reistijd oktober t/m april.

 

Laat u inspireren: