quito

Quito & Galapagos Eilanden

De reis begint in Quito, de bezienswaardige hoofdstad van Ecuador op 2850m hoogte met een oud centrum met fraaie koloniale huizen en sfeervolle pleinen. Op ongeveer 1.000 km afstand van de kust van Ecuador bevindt zich in de Stille Oceaan de unieke Galápagos Archipel. Om er te komen neem je een vlucht uit Quito of Guayaquil. Het is een uniek dierenparadijs en zou bovenaan de bucketlist moeten staan van iedere natuurliefhebber. De eilanden hebben ieder een andere ontstaansgeschiedenis en een eigen geologisch verhaal. De landschappen zijn ronduit spectaculair te noemen, met wilde stranden en oude vulkanen.

De meeste eilanden zijn onbewoond, zeer verschillend en hebben eigen levensvormen ontwikkeld. Nergens ter wereld is dit fenomeen zo overduidelijk te zien als hier op de Galapagos. Tijdens een bootreis bezoek je elke dag een of meerdere eilanden, elk met een eigen verhaal en een specifieke diersoort. Op de zandstranden liggen zeeleeuwen ongestoord te slapen en luieren honderden zeeleguanen in de zon. Tijdens het snorkelen komen pinguïns en zeehonden nieuwsgierig op je af om te spelen.

Een Galápagos cruise is een onvergetelijke ervaring, een natuurexpeditie met natuurgidsen en snorkelsets aan boord. De kleinere schepen hebben acht hutten aan boord voor 16 passagiers en een heerlijk zonnedek met ligstoelen.
Elke dag ga je met natuurgidsen aan wal van een eiland voor een wandeling, kano tocht of een snorkelervaring en zo krijg je een goed beeld van de biologische en geologische diversiteit op de eilanden. De vaarschema’s variëren in tijd en route en het is van belang de juiste keuze te maken. Een van onze meest complete cruises is  12-daagse cruise op de Seaman Journey. Maar het kan ook korter en dan kun je vooraf of na afloop van de cruise op een van de bewoonde eilanden verblijven. Tot onze favoriete plekken rekenen wij :
Santa Cruz Island : Pikaia Lodge en Finch Bay
San Cristobal Island : Golden Bay hotel

De kosten van een 8-daagse cruise bedragen ca. € 5900 per persoon excl. vliegreis maar inclusief alle maaltijden en excursies.  Klik 10-daagse reis Quito & Galapagos voor dag-voor-dag programma.  De cruise is uit te breiden met een bezoek aan het Amazone gebied of de Andes in Ecuador.

 

Laat u inspireren: