rio-argentinie-buenos

Argentinië & Brazilië

In onze zomermaanden is Noord Argentinië goed te bereizen, het is er droog met met een gemiddelde temperatuur van 22 ºC. Een rondreis door Noord Argentinië staat garant voor een kennismaking met de Gaucho cultuur en adembenemende woestijnlandschappen. Met onderweg fraaie stadjes, indianenculturen, mooie wijnen en overnachtingen in karakteristieke haciënda’s en koloniale huizen.

De reis begint met een bezoek aan de bruisende hoofdstad van Argentinië, Buenos Aires! De keuze aan hotels is groot en overweeg ook om een nachtje in een mooie Estancia te slapen en kennis te maken met de Gaucho cultuur. Estancia La Bamba de Areco ligt bij een klein Gaucho dorpje en is waarschijnlijk de beste keuze.

Daarna is het mooie noorden van Argentinië aan de beurt en vlieg je van Buenos Aires naar Salta, de uitvalsbasis voor het Noorden. De  omgeving is goed per huurauto te verkennen en er zijn bijzondere plaatsjes om te overnachten zoals Cafayate, Cachi en El Manantial del Silencio in Purmamarca. Liefhebbers van woestijnlandschappen kunnen vanuit Pumamarca doorsteken naar de Atacama woestijn in Chili en vanuit Santiago de Chili terugvliegen.

Vanuit Salta zijn er directe vluchten naar de Argentijnse zijde van de wereldberoemde watervallen van Iguazu. Op de grens van Argentinië, Paraguay en Brazilië storten maar liefst 270 watervallen zich in de Paraná-rivier over een lengte van 2.7 kilometer. Hier steek je de grens over naar Brazilië met overnachting in Hotel das Cataratas , is het enige hotel dat zich in het Nationale Park bevindt. Natuurliefhebbers bezoeken graag het natuurpark Pantanal, bekend om zijn smaragdgroene wetlands met bijzondere flora en fauna. Hier vind je een van de meest bijzondere natuurparken van Zuid Amerika en reken voor een bezoek aan de Pantanal op minimaal 4 dagen. Denk bijvoorbeeld aan een verblijf in Barra Mansa.

Tot slot wacht een verblijf in Rio de Janeiro, de meest bruisende stad van Brazilië met mooie stranden voor de deur.

De reis kan worden verlengt met een strandverblijf aan de noordkust van Brazilië waar het in onze zomer weinig of niet regent.

  • Jericoacoara is een klein dorpje tussen de duinen en het strand gelegen en alleen per 4×4 te bereiken. Het strand staat al jaren op de lijst van 10 mooiste van Brazilië! Mooie hotels zijn hier het Chili Beach en Essenza. Of Rancho de Peixe, geen luxe, maar zeer sfeervol en duurzaam.
  • De absolute topper qua duikbestemming is Fernando de Naronha en de beste keus is hier is Pousada Maravilha.

Klik hier onze dag-voor dag beschrijving van de rondreis.

 

 

Laat u inspireren: