Kaapverdische Eilanden

Voor de westkust van Afrika ligt 1500 km ten zuiden van de Canarische Eilanden een bijzondere eilandengroep. Sinds de Portugezen de eilanden in de 16e eeuw ontdekt hebben, is de voertaal er Portugees en hebben de eilanden een Portugees sausje. Ze staan bekend om hun fantastische muziek, heerlijke zandstranden en zijn een paradijs voor watersporters. Er zijn directe vluchten van Amsterdam naar de eilanden (ca. 6 uur), maar het is ook mogelijk om via Lissabon te vliegen en daar een stop-over te maken.
Dan worden stad en strand mooi met elkaar gecombineerd.

Alle negen eilanden van de zonovergoten archipel Cabo Verde hebben een gemiddelde jaartemperatuur die schommelt tussen 20° en 25°C. Het is mogelijk om van het ene eiland naar het andere te hoppen per boot of vliegtuig. Een mooie combinatie is bijvoorbeeld Ilha do Sal, Sao Vicente en Santo Antao.

Het eiland Sal heeft de mooiste zandstranden en talrijke watersportmogelijkheden. Hotel Morabeza was het eerste resort hotel op Sal en koos voor de beste locatie aan zee, op loopafstand van het dorpje Santa Maria. Dit gezellige vissersplaatsje heeft leuke winkeltjes, restaurants en bars. Als dagelijks de vissersbootjes binnen varen is het aan de pier een gezellige mix van lokale bewoners en bezoekers die de buit komen bekijken.

Hotel Morabeza**** is gebouwd in haciëndastijl en heeft veel weg van een klein dorpje met zwembaden en bloemrijke tuinen. Voor de deur ligt een heerlijk zandstrand met ligbedden en parasols. Ook zijn hier watersportmogelijkheden te vinden. Er is keuze uit verschillende type hotelkamers met terras, waaronder ruime familiekamers met 2 slaapkamers.

 

Laat u inspireren: