Kenia

Kenia staat bekend om de rijke dierenwereld en prachtige landschappen, maar is daarnaast ook heel geschikt voor een strandvakantie. Voor de rustzoekers is het uiterste zuiden, dichtbij de grens met Tanzania, de plek waar je moet zijn. Hier liggen, op een uurtje rijden van Ukunda airport, drie mooie resorts met ieder hun eigen karakteristieken. In het achterland ligt Shimba Hills National Reserve, met een oppervlak van 192 km², waar olifanten, buffels, leeuwen en luipaarden leven.

Mbuyu Beach Bungalows is geen luxe optie maar is de perfecte plek om helemaal weg van alles te zijn. Het grenst direct aan het mooie zandstrand en hier kun je ongerept Afrika  beleven en van een ongestoorde vakantie genieten. Er zijn slechts vijf bungalowkamers in lokale stijl, verscholen tussen de palmbomen.

Saruni Ocean resort is een kleinschalig all inclusive hotel dat alles biedt waar je voor een strandvakantie van kunt dromen. Er zijn zes luxe villa’s waar zich totaal 14 ruime suites in bevinden met privé terras, balkon of tuin. Naast ontspanning in de spa zijn er voldoende mogelijkheden om actief te zijn. Van lessen in yoga, meditatie en bootcamp tot snorkelen voor de deur, het is hier allemaal mogelijk.

Msambweni Beach House ligt op een klif aan een privé strand. Er zijn drie kamers in het hoofdgebouw en daarnaast één royale suite van 100m2 plus drie villa’s die geschikt zijn voor families of een groep vrienden. Je kunt er mountainbiken, een boottocht per dhow maken of heerlijk ontspannen aan het infinity zwembad of op het strand. Kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom.

 

Laat u inspireren: