ABC Eilandhoppen

De Nederlandse Antillen lenen zich goed voor een onbezorgde familievakantie.
Ze kennen een droog zonnig klimaat en zonnen, snorkelen en duiken zijn de belangrijkste dagactiviteiten. Er zijn prachtige stranden met aantrekkelijke hotels en vakantiewoningen te vinden. Naar keuze kun je kiezen voor een verblijf op slechts een eiland, maar het is ook mogelijk om eiland te hoppen en twee of drie eilanden te combineren.

Op Curacao blijft het Avila Beach een favoriet, op enkele minuten rijafstand van Willemstad en gevestigd in een voormalig gouverneurshuis. De Scuba Lodge is een aantrekkelijk boetiekhotel aan de rand van Willemstad waar alles om activiteiten in zee draait. De beroemde snorkelbus brengt je samen met duikinstructeurs naar de mooiste duikspots van het eiland of naar eilandje klein Curacao.
Blue Bay biedt families met kinderen aantrekkelijk geprijsde appartementen in Caribische stijl. Het ligt aan de rustige zuidkust bij de Blauwbaai,  een van de mooiste strandlocaties waar je heerlijk snorkelen, duiken of zwemmen in zee. Aan het strand bevindt zich het AzZuro restaurant en het resort beschikt over tennisbaan, fitness, vier zwembaden en een kids-club. Tegen betaling: catamaran zeilen, snorkelen, golfen en duiken.

Als het op duiken en snorkelen aankomt is het gemoedelijke Bonaire een aanrader. Geen andere plek in het Caribische gebied kent zo’n grote diversiteit aan vissen en koralen. Het prachtige Harbour Beach Club is zonder meer het meest luxueuze onderkomen en je loopt vanaf het strand zo de zee in voor een snorkelavontuur in de aangelegde onderwatertuin.
Een bootje brengt je in een wip naar Klein Bonaire, een onbewoond eilandje waar je makkelijk zeeschildpadden kunt spotten.

Het Renaissance Marina Resort & Casino mag dan wel niet aan het strand van Aruba liggen, maar heeft een bootje dat elke 15 minuten tussen het hotel en het privé eiland voor de kust pendelt. Daar tref je tussen de mangrove bossen twee fabelachtige stranden, een exclusieve spa en een restaurant voor de lunch.

Het is mogelijk om een bezoek aan de ABC-eilanden te combineren met een bezoek aan Suriname.

 

 

Laat u inspireren: