Guadeloupe

Guadeloupe is een van de mooiste Caribische eilanden, met een heuvelachtig en groen landschap en hoort bij Frankrijk. Het bestaat uit totaal vijf eilanden en Grande Terre en Basse Terre, de grootste twee, worden door een brug met elkaar verbonden. Hier vind je prachtige verlaten zandstranden en indrukwekkende natuurparken met talrijke watervallen en warmwaterbronnen.
Er zijn veel outdoor activiteiten mogelijk zoals het beklimmen van de actieve vulkaan les Soufrieres, of biken en hiken door het heldergroene regenwoud.
Een van de meest levendige steden op Grand-Terre is Point-à-Pitre en de plaats is vernoemd naar een Nederlandse koopman ‘de punt van Pieter’.
Er zijn geen luxe hotels in Guadeloupe te vinden, maar er zijn voldoende andere redenen om dit eiland te bezoeken.

Tendacayou Ecolodge & Spa
Één van de meest originele hotels en de droom van de Franse eigenaren George en Sylvie. Je kunt er slapen in boomhutten, een Creools huis of een beach bungalow bij zee. Er is een zwembad, uitgebreide spa en in het achterland zijn mooie wandelpaden.

La Toubana Hotel & Spa
Sfeervol ingerichte bungalows in een schilderachtige omgeving. De ligging op een heuvel staat garant voor mooi uitzicht over de baai van Caravelle met bovendien een mooi privé strand aan de voet van deze heuvel.

La Créole Beach Hotel
Één van de beste hotels van Guadeloupe ligt in het hart van een tropische tuin. Omgeven door palmbomen, hibiscus- en bougainvillesstruiken en grenzend aan een prachtig wit zandstrand.

 

Laat u inspireren: