Sint Maarten

Het eiland heeft een totale oppervlakte van 86km2 en bestaat uit een Franse en  Nederlandse deel. Samen vormen zij een eiland, maar met een wereld van verschil. Voor beide delen is wat te zeggen, zelf geven wij de voorkeur aan het Franse deel, dat net wat chiquer is en een uitstekende keuken biedt. In de haven van de hoofdstad Marigot heb je van de gezellige terrassen uitzicht op de dobberende zeilbootjes. Dankzij directe vluchten van KLM is Sint-Maarten geschikt voor een heerlijke strandvakantie en als springplank naar de eilanden in de omgeving.

Hotel La Samanna is het mooiste verwenhotel van het eiland met een heerlijke spa, goed restaurant en uitzicht op zee. Het ligt tussen de palmbomen aan een mooie baai met een fijn, wit zandstrand. De elegante kamers en suites bevinden zich in Spaanse stijl gebouwde witte villa’s en liggen verspreid in een mooie tuin.

Hotel Esplanade****
Een meer affordable adresje met 24 hotelkamers en een villa met drie slaapkamers. Een prettig familiehotel op een heuvel in Grand Case met zwembad en gratis yoga lessen, zowel in de morgen als in de avond.

Le Petit Hotel heeft slechts 10 kamers met een Mediterrane architectuur en ligt direct aan het strand in de Franse baai Grand Case.

De Bovenwindse Eilanden St. Maarten, Saba en St. Eustasius zijn te combineren met korte vluchten een zijn een leuke combinatie. Terwijl St. Maarten een kosmopolitisch eiland is, zijn Saba en St. Eustasius kleine oases van rust waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

Een andere geliefde combinatie is Sint-Maarten, het mondaine St.Barts en het idyllische en groene eiland Guadeloupe

Eilandhoppen:
• St. Maarten, Saba & St. Eustatius
• St. Maarten & Antigua
• St. Maarten, Guadeloupe & St. Barts

 

Laat u inspireren: