Braziliaanse stranden

Het uitgestrekte Brazilië beslaat bijna de helft van het Zuid Amerikaanse continent en heeft een kustlijn van ongeveer 8000 km lang. Daar zijn prachtige stranden te vinden en schilderachtige badplaatsen. Het wereldberoemde Copacabana strand is een verhaal apart, Brazilië heeft veel meer te bieden.

Op 3 uur rijden ten noorden van Rio ligt Armação de Buzios, omgeven door 26 mooie zandbaaien. Het voormalige vissersdorp is een van de meeste geliefde badplaatsen van Brazilië, met mooie winkels, lekkere restaurants, gezellige bars en charmante pousada’s om te overnachten. Buiten het drukke seizoen (dec t/m mar) hangt er een vredige sfeer en is een bezoek zeer aan te raden. Bijvoorbeeld in hotel Insolito, gelegen tegen een heuvel met mooie, strak ingerichte kamers, een open air restaurant naast het zwembad en prachtig uitzicht over de zee.

Ten zuiden van Rio ligt de mooie groene Costa Verde en op 250 km één van de mooiste plaatsjes van Brazilië. Sinds de hoogtijdagen van Paraty als tussenstation voor de 18de eeuwse handel in Braziliaans goud is het centrum nauwelijks veranderd. Niet voor niets heeft de UNESCO deze stad op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Maak per boot een dagtocht naar een van de fraaie eilandjes voor de kust.

Het historische vissersplaatsje Trancoso ligt tussen Rio en San Salvador de Bahia en is gebouwd rond een groot plein. Dit Quadrado Historico wordt aan beide geflankeerd door tropische gekleurde huisjes waar restaurants, bars en winkels in zijn ondergebracht. Landgenoot Wilbert Das, voormalig creatief directeur van het modemerk Diesel, werd er hopeloos verliefd op. Zijn creatie UXUA Casa Hotel bestaat uit elf gastenverblijven ondergebracht in historische vissershuisjes en ingericht met gerecyclede materialen en vintage meubelen. Pousada Estrela D’Agua ligt iets dichter bij zee.

De stranden van Jericoacoara liggen in Noord Brazilië en het plaatsje is alleen per 4×4 te bereiken. Het staat al jaren op de lijst van 10 mooiste Braziliaanse stranden en is de uitgelezen plek om te wind-of kite surfen. De guesthouses Chili Beach of Rancho de Peixe bieden geen luxe, maar zijn wel sfeervol en duurzaam. KLM vliegt direct van Amsterdam naar Fortaleza en v.v.

 

Laat u inspireren: