Caribisch Colombia

Het land is één van de weinige Zuid Amerikaanse landen die aan de Caribische Zee grenzen en dat is een groot voordeel. Nu de rust in het land is weergekeerd, is de bestemming met een ongekende opmars bezig. KLM vliegt sinds kort via Bogota naar Cartagena, wellicht de mooiste stad van Zuid-Amerika.

De koloniale stad Cartagena, de parel van Colombia, ligt aan de Caribische zee. Indrukwekkende stadsmuren en forten domineren het historische centrum. Binnen de muren is één van de best bewaarde Spaans koloniale centra van het hele continent te vinden. Smalle straatjes verbinden de vele bloemrijke pleintjes en leiden langs grote herenhuizen en palazzo ’s die de Spaanse elite liet bouwen. De bruisende stad is ook het centrum van de Afro Caraïbische cultuur en muziek en ’s avonds kun je kiezen uit diverse muziekclubs met live optreden. Cartagena is UNESCO werelderfgoed en naast het bezoeken van de musea, kloosters en kerken is het vooral een plek om lekker rond te wandelen.

Santa Clara Hotel is een van de mooiste hotels van het land en is gehuisvest in een voormalig 17e eeuws klooster. Het ligt midden in het historische centrum en biedt een perfecte mix van koloniale architectuur alsmede een fraai zwembad.
Casa San Agustin is een elegant boetiekhotel in een sfeervol 17e eeuws koloniaal herenhuis met zwembad.

Voor de kust op 40km afstand van Cartagena liggen de Rosario Eilanden en een boottochtje van ongeveer een uur brengt je in een wip in een andere wereld. In totaal zijn er 27 eilandjes en zij bestaan voornamelijk uit mangroven en kokospalmen. Op het eiland in San Pedro de Majagua kun je overnachten, wandelen, kanoën en fietsen en kiezen uit snorkel-en duiktrips.

Het Tayrona National Park is misschien wel het mooiste natuurgebied van Colombia. Hier vermengen zich stranden, bergen en tropisch regenwoud. Je kunt er prachtige wandelingen maken, maar de zee is niet overal geschikt om te zwemmen vanwege de sterke stroming. De 14 comfortabele hutten van Ecohabs Santa Marta hebben een prachtige locatie op een heuvel met een schitterend uitzicht over het turkooizen water van de Caribische Zee.

 

Laat u inspireren: