Hip Uruguay

De kleine buur van Argentinië en Brazilië, wordt vaak over het hoofd gezien. Dat is niet terecht, want het is een van de veiligste en prettigste landen van Zuid-Amerika en ook wel het Zwitserland van Zuid Amerika genoemd. De hoofdstad Montevideo ligt aan de zuidkust aan zee en hier komen wolkenkrabbers en koloniale gebouwen samen bij de haven en het zandstrand. De stad is makkelijk te bereiken per auto of ferry vanaf Buenos Aires. Het achterland bestaat uit uitgestrekte grasvlaktes en heuvels en is het terrein van de gaucho’s.
Hier worden ook uitstekende wijnen geproduceerd van de Tannat druif en wijnliefhebbers kunnen overnachten in de Agua Verde Luxury Wine Lodge.

Uruguay heeft liefst 600 km kustlijn en de bekendste badplaats is Punta del Este. Het is een geliefde strandbestemming voor de Argentijnen die zelf niet over noemenswaardige badplaatsen beschikken. Ten westen van Montevideo ligt het UNESCO stadje Colonia del Sacramento met de witte vuurtoren als baken.
Het idyllische plaatsje is ook per ferry te bereiken vanaf Buenos Aires en heeft oude straatjes met klinkers, gekleurde huisjes en opvallend veel oldtimers.
In de omgeving liggen verschillende stranden die per fiets goed te bereiken zijn.
Het boetiekhotel Charco ligt in het centrum aan zee en is onze favoriete hotel.

Alhoewel Punta del Este de grootste faam heeft, gaat onze voorkeur toch uit naar het vissersdorp José Ignacio. Een rustige plek met mooie designhotels, zandstranden en uitstekende restaurants. Het ligt 160km ten oosten van Montevideo aan een mooie zandbaai. De badplaats is in de jaren 70 ontdekt door de Argentijnse topkok Francis Mallmann, die er de mooiste strandtent opende.
Parador La Huella trekt nog altijd bezoekers uit de gehele wereld en heeft José Ignacio voor eens en altijd op de kaart gezet. De hoteliers van José Ignacio hebben de nieuwe trends inmiddels ook helemaal begrepen.
Naast de comfortabele VIK Hotels met strak design zijn er sfeervolle guesthouses in retro stijl zoals Posada Arenas en La Viuda.

Verder naar het noorden liggen de badplaatsen La Pedreira en Cabo Polonia, chic shabby hipper, rustiger en ruiger.

 

Laat u inspireren: