Abu Dhabi

In tegenstelling tot Dubai, waar het ene na het andere eiland als paddenstoelen uit de grond schieten, beschikt Abu Dhabi over meer dan 200 natuurlijke eilanden. Het eiland Saadiyat ligt op 5km van de stad, maar is goed bereikbaar via een brug. Het is het culturele centrum van Abu Dhabi, waar in de nabije toekomst drie topmusea hun deuren gaan openen. Zoals het Guggenheim, het Louvre en het Zayed National Museum. Het eiland heeft als topattractie een mooi, 19km lang zandstrand en daarnaast diverse bezienswaardigheden onder handbereik. Zoals Ferrari World, Waterworld, Emirates Park Zoo en het splinternieuwe Legoworld.

Het eilandje Saadiyat bestaat gedeeltelijk uit een beschermd natuurgebied en hier bevindt zich het elegante Park Hyatt resort. Met voor de deur een strand van 9km lang, ideaal voor wandelingen, en naast de deur de prestigieuze Saadiyat Beach Golf Club. Er zijn drie zwembaden, waarvan één voor kinderen. Naast de standaard kamers zijn er ook waterfront villa’s met 2 of 3 slaapkamers.

Het St Regis ligt ook op Saadiyat eiland en is gebouwd in de vorm van een halve maan en trapsgewijs gebouwd. Het ligt direct aan het mooie zandstrand, heeft daarnaast vier zwembaden en een kids club.

Zaya Nurai Island is een privé eilandje van slechts 3km lang en ligt op slechts 12 minuten varen van Saadiyat. Het opende zijn deuren in 2015 en wordt tot een van de meest exclusieve resorts van Abu Dhabi gerekend. Er zijn in totaal 32 beach villas met privé terras en privé infinity pool. Het resort onderhoud een regelmatige verbinding per speedboot met het eiland Saadiyat, waar veel vertier te vinden is.

 

Laat u inspireren: