Dubai

De meest kosmopolitische Emiraat is tevens het moderne en bruisende handelscentrum van het Nabije Oosten. Dubai biedt alles in de overtreffende trap, spectaculaire architectuur, golfbanen, geweldige sportfaciliteiten en luxe winkelcentra.

Dubai-Stad wordt gesplitst door de Dubai Creek, een natuurlijke inham aan de Perzische Golf. Deira is het historische centrum van Dubai en hier bevindt zich ook een traditionele soek. Voor families met kinderen is er veel te beleven zoals IMG World met 140.000 m2 oppervlakte en vier verschillende thema’s, waaronder een enorm dinosaurus-land met bewegende dino’s. Kinderen worden ook heel blij van het Dubai Aquarium, de Underwater Zoo en de diverse waterparken.

Er zijn in en rond Dubai veel mooie cityhotels en resorthotels te vinden.
De one-only-royal-mirage is een van onze favoriete strandhotels en is volledig in Moorse stijl gebouwd. Het bestaat in feite uit drie hotels met elk een eigen uitstraling : ‘The Palace’, ‘Arabian Court’ en ‘Residence & Spa’. Het hotel kijkt uit op Palm Island en de 18-holes Emirates Golf Club ligt op 1 km.

The Ritz-Carlton is een kleinschaliger luxueus tophotel, gebouwd in Mediterrane stijl en gelegen in een fraaie tuin, direct grenzend aan het zandstrand van Jumeirah, met uitzicht op Palm Island. Achter het hotel bevindt zich een promenade ‘The Walk’ met moderne winkels en restaurants.

Voor een bijzonder woestijnervaring moet je naar Al Maha Desert Resort & Spa gaan, op een uurtje rijden van Dubai. De veertig kamers zijn ondergebracht in tenten, uiterst luxueus ingericht en van alle gemakken voorzien. Gelegen tussen de zandduinen in een beschermd natuurreservaat en vanaf het privé terras voor de tent is het mogelijk bijzondere beesten te spotten, waaronder antilopen. Dagelijks worden er bijzondere woestijnactiviteiten georganiseerd zoals valkenjacht, woestijnsafari of wandelingen met een gids.  De spa wordt tot een van de beste van het land gerekend. Kinderen vanaf 10 jaar zijn welkom.

 

Laat u inspireren: