Libanon : bruisend Beirut

Alles wat ze over de Libanese keuken zeggen klopt, het is een grote overtreffende trap van geuren, kleuren en smaken. Transavia vliegt rechtstreeks naar de hoofdstad van Libanon, die fraai aan zee is gelegen en op verschillende gebieden veel te bieden heeft. Langs de kust loopt een 5km lange Corniche, waar je heerlijk kunt wandelen langs de jachthaven en de hippe strandtenten. 

In het centrum vormen Romeinse ruïnes en historische bouwwerken een fascinerende mix met fonkelnieuwe torenflats. De stad stond ooit onder Frans mandaat en hiervan getuigen de Belle Epoque gebouwen waar vaak hotels in zijn ondergebracht. Het werd in de jaren 60 en 70 ook wel het Parijs van het Oosten genoemd en een plek waar veel bekende Franse acteurs en bekendheden zich lieten zien. De schade die de burgeroorlog daarna heeft aangericht wordt als herinnering aan die donkere jaren af en toe zichtbaar gehouden. De stadswijk Gemmayzeh bestaat uit diverse smalle straatjes, kleurrijke trappen en graffiti op de muren. In de aangrenzende wijk Mikhael staan Ottomaanse huizen naast trendy café’s, kleine winkels, kunstgalerieën en eethuisjes. Het uitgaansleven concentreert zich in de kleurrijke wijk Hamra, een grote winkelstraat met restaurants en cafeetjes.

Bezoek in ieder geval het Nationale Museum, met een ongelooflijk mooie collectie uit de oudheid. Reserveer een volle dag voor een bezoek aan Byblos, niet alleen de oudste stad maar volgens veel Libanezen ook de meest charmante stad van het land. De kustplaats ligt op een klif zo’n 40 kilometer ten noorden van Beiroet en er zijn ruïnes van vele opeenvolgende beschavingen te vinden.

Het Romeinse tempelcomplex van Baalbek ligt op 2 uur rijden op 1150m hoogte in de Bekaa vallei en trekt bezoekers uit de gehele wereld. De kolossale afmetingen van de bouwwerken maken het een van de meest beroemde heiligdommen en een voorbeeld van Romeinse architectuur op haar hoogtepunt.

Er zijn veel verschillende overnachtingsmogelijkheden in de stad. Zoek je een hotel aan zee met zwembad denk dan aan het Kempinski Summerland hotel & Resort, met een eigen beachclub. Het Four Seasons ligt ook aan zee en heeft een zwembad op het dak. Er zijn in de binnenstad kleinere en hotels met meer historie te vinden.  Zoals het Hotel Albergo, deels gehuisvest in een historisch Ottomaans huis en met een klein zwembad op het dak. Het kan ook minder prijzig, met regelmaat worden er hippe guesthouses geopend.

 

 

 

Laat u inspireren: