Schiereiland Musandam

Het Sultanaat Oman bestaat uit twee delen. Op het noordelijkste puntje van het Arabisch Schiereiland ligt Musandam. Dit gebied wordt gescheiden van de rest van het land door een 110 kilometer brede strook van de Verenigde Arabische Emiraten. De beste aanvlieghaven is Dubai en vandaar gaat de reis over land verder naar Musandam. De fjordachtige baaien en de steile bergen die wel 2000 meter uit de zee rijzen hebben Musandam ook wel de bijnaam van ‘het Noorwegen van Arabië’ gegeven. Voor duikers en snorkelaars is het kristalheldere water een waar paradijs.

Op zo’n twee uurtjes rijden ten noorden van Dubai ligt hier het fantastisch mooie Six Senses resort. Fraai gesitueerd tussen het 1,6km lange zandstrand van Zighy Bay en het achterliggende bergmassief. Dit is de ultieme hideaway waar je in de koude wintermaanden heen gaat voor totale rust in combinatie met zomerse temperaturen. Het resort is gebouwd in authentieke Omani stijl en wordt gerekend tot een van de mooiste resorts uit het Midden Oosten.

Er is keuze uit 82 luxueuze villa’s met terras en privé zwembad. Het kleinste type villa heeft een woon-en slaapkamer en is uiterst royaal (247 m²voor max. 3 personen). De Zighy poolvilla’s hebben twee slaapkamers en alle villa’s hebben butlerservice. Ter beschikking van de gasten staan een fraai zwembad, marina en ongemotoriseerde watersporten zoals windsurfen, snorkelen en duiken. Een verblijf in Zighy Bay wordt vaak gecombineerd net een kort verblijf in Dubai. Maar er zijn directe vluchten tussen Muscat en Musandan en een rondreis door Oman is goed te combineren met een verblijf in Musandam.

 

 

Laat u inspireren: