Indonesië: eilandhoppen

Het bloemeneiland Bali is een geliefde uitvalsbasis voor een tocht langs de eilanden van de Indonesische Archipel. Het eiland Lombok is zowel met een korte vlucht als per boot te bereiken. Het kleine zustereiland ligt iets ten oosten van Bali en biedt mooie stranden, maar ook fraaie binnenlanden en je kunt er goed fietsen. Tugu Lombok wordt alom geprezen en staat garant voor een heerlijk verblijf.

Per vliegtuig kun je verder naar Sumba island of het Pataran Komodo Beach Resort, die beiden worden gerekend tot de beste resorts van Indonesië. Er is ook een mooi aanbod van cruises aan boord van kleinschalige houten schepen. Bijvoorbeeld aan boord van de luxe schoeners Ombak Putih of de Katharina. Het vaargebied ligt rond Komodo en Flores en de route gaat langs vrij onbekende en minder drukbezochte eilanden. Rond de Kleine Sunda Eilanden liggen prachtige onderwatergebieden met koraalriffen waar je fantastisch kunt duiken, snorkelen of zwemmen naar strandjes die alleen per boot te bereiken zijn. Het Komodo National Park is een heel  bijzonder, het bestaat uit verschillende prachtige eilanden waar je de indrukwekkende komodo varaan kan spotten.

Flores is één van de onbekende eilanden van Indonesië, maar dit mooie eiland begint steeds populairder te worden en is niet zo toeristisch als Bali of de Gili-eilanden. Het eiland is gezegend met een adembenemende natuur met verlaten witte stranden en vulkanen en de prachtige groene valleien strekken zich uit over het eiland. De schilderachtige kustlijn van Labuan Bajo, de gekleurde kratermeren van de Kelimutu en de grotten van Batu Cermin zetten het eiland Flores op de kaart. Met een vlucht van Bali arriveer je in Labuan Bajo , de leukste plaats van het eiland Flores, door de nabij gelegen koraalriffen is dit snelgroeiende vissersdorpje vooral populair bij duikliefhebber. Plataran Beach Resort Beach Resort is het eerste luxe hotel van Flores, een kleinschalig hotel met villa’s in Indonesische stijl. Een nieuwkomer is het Sudamala Resort  gelegen op het bounty eilandje Seraya, op ongeveer een uur varen vanuit Labuan Bajo. De kamers zijn ondergebracht in bungalows en vanaf de pier kun je direct boven de mooie koraaltuinen snorkelen!

 

.

 

 

 

 

Laat u inspireren: