Cyprus : Stranden en volop zon

Het schilderachtige stadje Pafos, in het zuidwesten van Cyprus, mocht zichzelf in 2017 Culturele Hoofdstad van Europa noemen. De badplaats staat vooral bekend om de schitterende ruïnes uit de oudheid en de prachtige Romeinse mozaïeken die er te vinden zijn en heeft een gezellige haven. Bij een verblijf van een week of langer valt te overwegen om drie locaties met elkaar te combineren.

Hotel Almyra ***** PAFOS
Het hippe design hotel ligt direct aan zee aan de rand van het badplaatsje en heeft een eigentijdse lounge bar, een buitenbar en verschillende restaurants. Tussen het hoofdgebouw en de zee ligt een heerlijke tuin met zonneterrassen, ligstoelen en een royaal zwembad. Het hotel beschikt over een tennisbaan en zeer uitgebreide spa met binnen- en buitenzwembad. Het hotel richt zich op jonge ouders met kleine kinderen en met de “baby go light” service kun je alle benodigdheden voor de baby vooraf bestellen.

Hotel Anabelle ***** PAFOS
Ligt ook aan de promenade van Paphos op 500 m van de oude vissershaven. Na een enorme renovatie heeft het 5-sterren hotel in het voorjaar van 2019 haar deuren opnieuw geopend en het resultaat mag er zijn. Een spectaculair dakterras met restaurant en een heerlijk wellness centrum zijn enkele troeven van dit aantrekkelijke resort hotel. Families met kinderen zijn ook hier zeer welkom.

Hotel Anassa ***** LATCHI
Dit heerlijke luxe resort ligt in alle rust aan de rand van een natuurgebied en biedt een heerlijke combi van luxe, klassieke architectuur en aangename charme. Het hotel kijkt uit over één van de fijnste stranden van Cyprus en is gebouwd als een typisch traditioneel Grieks dorpje. Het hotel ligt net buiten het vissersdorpje Latchi en de luchthaven van Pafos ligt op ca. 45 min.

 

 

Laat u inspireren: