Corsica

Corsica is van een ongekende schoonheid en een van onze favoriete bestemmingen in Europa. Niet zo makkelijk om er te komen, maar daardoor wel zo aantrekkelijk.  De uitgestrekte zandstranden aan de oostkust, de rotsachtige baaien aan de noord- en westkant en een woest en groen binnenland met idyllische dorpjes. Corte is een geliefde plaats voor wandelaars en uitvalsbasis voor mooie trekkingen. De beroemde GR20 lokt jaarlijks zo’n 10.000 wandelaars naar Corsica. Een zeer spectaculaire zware trekking met een lengte van ca. 200 kilometer waar vroeger het vreemdelingenlegioen zijn training kreeg.

Het eiland is groot genoeg voor voor een verblijf op twee of drie locaties. In het hoogseizoen (juli en augustus) is het een geliefde bestemming voor de Fransen zelf, tijdig boeken is dan een vereiste.

Aan de noordkant van het eiland ligt Cap Corse, met een spectaculaire kustlijn en het pittoreske plaatsje Calvi. Het heeft een middeleeuwse citadel die boven de jachthaven uit torent en in de omgeving liggen heerlijke hotels.
Domaine Misincu *****heeft een spectaculaire ligging aan zee met een mooi uitzicht over zee. vanaf het hotel leiden wandelwegen door een ruige natuur en er zijn watersportfaciliteiten aanwezig.
La Signoria ***** temidden van een prachtig 3 ha groot bloemrijk park met verwarmd zwembad. Mooi wit zandstrand op 3 kilometer met beach club.
Hotel La Villa ligt iets buiten Calvi en is ook een aanrader, met vijf verschillende zwembaden, een tennisbaan en een fitnesscentrum.

Wandelaars zullen zeker een paar nachtjes in Corte willen overnachten, uitvalsbasis voor mooie wandelingen en Dominique Colonna is hier een goede uitvalsbasis. Aan de zuidkant van Corsica is hotel Casadelmar bij Porto Vecchio een aanrader, vlakbij Palombaggio, een van de mooiste stranden van het eiland.

Villa Murtoli is gelegen in een 2000 ha groot natuurgebied en is een ultieme hideaway. Ideaal voor families die op zoek zijn naar luxe en rust. Op het landgoed zijn veertien voormalige herdershuizen omgebouwd tot exclusieve vakantiehuizen met veel privacy en inclusief privé zwembad. Daarnaast ook fraaie privé villa’s met zwembad aan. Vraag onze reisadviseurs om advies.

 

Laat u inspireren: