Apulië & Basilicata

Onverwachte ontdekkingen in de hak van Italië, een onontdekt stukje Italië waar veel te zien is. Het is een agrarische streek met een mooie kustlijn waar mooie stranden te vinden zijn. De Italianen maken er niet veel reclame voor, want het liefst gaan ze er zelf heen. Maar de bezienswaardige Barokke stadjes, uitstekende keuken en niet te vergeten mooie stranden trekken steeds meer bezoekers.

Masseria Borgo San Marco ligt niet ver van de luchthaven van Bari en heeft nog steeds een agrarisch karakter. Grote toegangspoorten leiden naar een binnenplaats en het fraaie zwembad ligt in een mooie tuin die grenst aan een olijfboomgaard. Masseria San Domenico***** biedt meer luxe en ligt in alle rust op 500m van zee met een privé beach club (met vier gastenkamers), zwembad van 65m lengte, tennis, uitgebreid spa en een 18-holes golfbaan. Masseria Monte Lauro ligt ten zuiden van Lecce, het Florence van het zuiden, op slechts 2 km Otranto en de zee. De Masseria ligt in een landelijke omgeving, met een heerlijk zwembad en 100 ha oude olijfbomen.

Aan de westzijde van de hak ligt Gallipoli, een klein stadseiland met een het historisch centrum met nauwe straatjes waar al generaties lang vissersfamilies wonen. In de binnenstad zijn leuke winkels en hotelletjes  ondergebracht, zoals Palazzo Mosco Inn met een heerlijk dakterras met uitzicht op zee. Iets ten zuiden van Gallipoli zijn heerlijke beach clubs te vinden.

De regio Basilicata is nog minder bekend dan Apulië en de sterattractie is Matera, beroemd om zijn oude grotwoningen, dramatische landschappen, en historische huizen. Een verbanningsoord waar Mussolini andersdenkenden naar toe stuurde. Het is Europa’s culturele hoofdstad 2019 en zal veel bezoekers trekken. Voor een bijzondere slaapervaring in een grot is Albergo Sextantio Le Grotte della Civita de aangewezen plek.

Een andere bijzondere overnachting wacht in het 19e eeuwse Palazzo Margherita, de geboorteplek van de grootvader van filmregisseur Francis Ford Coppola. Francis kocht het familiehuis en maakte er een intiem, luxe hotel van. In de overtuiging dat het tijd was om bezoekers kennis te laten maken met deze prachtige en nog onontdekte regio.

Beide streken lenen zich goed voor een rondreis per auto.

 

Laat u inspireren: