Balearen : Mallorca

Het eiland Mallorca wordt vaak onderschat en dat is niet terecht. Het is namelijk zonder twijfel het mooiste lid van de Balearen en ook het meest veelzijdige eiland.

Er valt op cultureel gebied veel te ontdekken, maar het is ook qua natuur heel spectaculair en je kunt er mooi wandelen. De sfeervolle hoofdstad Palma heeft veel moois te bieden waaronder unieke logeeradresjes. De historische stad ligt aan een 20km lange baai en heeft een jachthaven voor de deur. Er zijn monumentale gebouwen, kathedralen, trendy winkels, uitstekende restaurants en een bruisend  uitgaansleven te vinden. Je kunt er slapen in sfeervolle hotelletjes die zich uitstekend lenen voor een stedentrip met de Beach clubs onder handbereik. Hotel Sant Francesc is er een van, met een heerlijk dakterras met zwembad. Het Can Bordoy Grand House heeft als bonus een binnentuin met zwembad. Can Alomar ligt midden in het centrum met de mooiste winkels op loopafstand en Es Princip heeft een dakterras met zwembad en zeezicht.

Het is ook goed mogelijk om op drie verschillende locaties te verblijven en een rondreisje te maken. Er zijn zoveel aantrekkelijke overnachtingsmogelijkheden dat het niet makkelijk is om een keuze te maken. Op zo’n 15km buiten Palma ligt Cap Rocat, ondergebracht in een voormalig fort met een spectaculaire ligging op een klif.

De ruige noord en westkust is landschappelijk gezien het mooiste en biedt bergen, kleine baaien, middeleeuwse dorpjes en spectaculaire zonsondergangen. Belmond La Residencia***** is het meest exclusieve hotel aan de westkust en is in een typisch Mallorquinse stijl gebouwd. Het dorpje Puerto Sóller heeft een leuk centrum met een wandelpromenade langs de mooie zandbaai. Het kleinschalige hotel Esplendido wordt slechts door een wandelboulevard gescheiden van zee en het strand. Het heeft slechts drie sterren maar wel een stijlvolle inrichting en bovendien een zwembad op het dak. Castel Son Claret ligt op een 325ha groot landgoed aan de voet van het door UNESCO beschermde Tramuntana Gebergte.

Daarnaast zijn er nog verschillende strandresorts die zeer geschikt zijn voor een familievakantie. Zoals het beroemde Formentor, a Royal Hideaway met een prachtige locatie aan de baai van Formentor met strand en twee zwembaden. Tevens hebben wij een mooie collectie farmhouses in de binnenlanden van Mallorca met zwembad, die zeer geschikt zijn voor families of grotere gezelschappen die meer prijs stellen op privacy. Deze liggen verspreid over het eiland en zijn per week af te huren.

Het is ook goed mogelijk om een verblijf op Mallorca te combineren met de andere Balearen eilanden.

 

Laat u inspireren: