Andalusië : cultuur en strand

In Zuid Spanje stichtten de Moren ooit een rijk dat een hoge mate van beschaving en een grote welvaart kende. Een rondreis langs deze cultuursteden behoort tot het beste wat Spanje te bieden heeft. Sevilla, de sprankelende hoofdstad van Andalusië, is een mooi startpunt, gevolgd door Carmona naar Cordoba. De Mezquita van Cordoba is een onbetwist hoogtepunt van de Moorse cultuur. Evenals Medina Azahar, een voormalige paleisstad met een buitengewoon mooi museum waar je kennis kunt maken met de geschiedenis van het Oude Moorse Rijk. De inscriptie in het Alhambra: “Niets is erger dan blind zijn in Granada” geeft al aan dat er hier ook veel moois te zien is. Onze rondreis leidt langs bijzondere historische hotels en is inclusief privé gidsen en entreebewijs voor bijvoorbeeld het Alhambra.

De Paradores zijn een unieke  verzameling van 93 van oudsher staatshotels die verspreid liggen door geheel Spanje. Overnachten in een parador betekent logeren in Moorse vestigingen, kloosters, middeleeuwse kastelen en paleizen. Met een bijzondere ligging boven op een heuvel, in een historisch stadscentrum of midden in een overweldigende natuur.

De hotels in de Andalusische steden zijn vaak ondergebracht in sfeervolle herenhuizen met romantische patio’s en witgekalkte muren. Daarnaast heb je keuze uit statige Haciënda’s zoals La Bobadilla Royal Hideaway op een uur rijden van Granada en Cordoba met een mooi zwembad en een heerlijk spa. Of Hacienda San Rafael, niet ver van Sevilla, Jerez de la Frontera en Cádiz, de oudste stad van Europa. Vogelaars kunnen met een boot het natuurreservaat Parque Doñana bezoeken, een zeer vogelrijk natuurgebied. De kust bij Tarifa is een populaire bestemming voor kiteboarders en windsurfers en een van de beste plekken in Europa om dolfijnen en walvissen te spotten.

Tot de mooiste hotels aan zee rekenen wij:

Marbella Club Golf Resort & Spa met 110 kamers en 15 villa’s

Puente Romano Andalusisch dorp met 183 suites ondergebracht in 27 villa’s

Ikos Andalusia  familiehotel all inclusive met veel activiteiten (nieuw in 2020)

Finca Cortesin  verfijnde luxe , 76 kamers en een shuttle naar de privé beach club

Afhankelijk van de beschikbare tijd, budget en interesses stellen wij graag de ideale (rond) reis voor je samen.

 

 

Laat u inspireren: