Sri Lanka : The Best of

Sri Lanka is een van de meest gevarieerde bestemmingen uit ons aanbod. Culturele hoogtepunten wisselen elkaar af met een verbazingwekkend mooie natuur en prachtige zandstranden. In de nationale parken lopen grote kuddes olifanten rond en je kunt er luipaarden en bijzondere vogels te spotten. Het land leent zich goed voor een rondreis met privé chauffeur langs de mooiste plekken en bijzondere hotels. Op basis van deze ingrediënten is de rondreis Best of Sri Lanka samengesteld.

Sri Lanka heeft verschillende seizoenen en deze reis is geschikt voor de maanden november t/m maart. De hoofdstad Colombo heeft een paar interessante bezienswaardigheden die dateren uit de tijd van de VOC zoals het Dutch Hospital, de Nederlandse kerk en het Dutch Museum. Een lunch in de Ministry of Crab in het VOC hospitaal is een aanrader en daarna wacht een ontspannen middag aan het zwembad van in het historische Galle Face Hotel dat uitkijkt over zee.
De volgende ochtend staat de auto met privé chauffeur klaar voor vertrek naar de  culturele driehoek, waar zich de drie koningssteden en de leeuwenrots van Sigiriya bevinden. Mooie plekken om te overnachten zijn hier Ulagalla en Vil Uyana, die beiden tussen de rijstvelden liggen. De reis gaat verder via Dambulla naar Kandy, de culturele hoofdstad van Sri Lanka waar boeddhisten kun offergave naar de temple van de Tand brengen.  Dan gaat de reis verder per boemeltrein naar de hooglanden die wel reiken tot 2000m hoogte, voor een verblijf tussen de theeplantages in Tea Trails of 98 Acres.

Tot slot staat een bezoek aan Yala National Park op het programma met als uitvalsbasis Chena Huts, met een spectaculaire ligging aan zee. Met een beetje geluk kun je hier tijdens een gamedrive luipaarden en olifanten spotten.
Aan het einde van de reis wacht het Anantara hotel, een nieuw 5-sterren
resort hotel met een prachtige ligging aan zee en veel faciliteiten.
Het is natuurlijk ook mogelijk om in 90 minuten naar de Malediven te vliegen.

De rondreis kost vanaf € 4955 per persoon en is aan te passen aan de persoonlijke wensen. Alternatieve kleinschalige strandhotels zijn :
Villa Bentota is een fraai vormgegeven boetiekhotel
Saman Villas is een rustig, kleinschalig luxe hotel.
Amanwella maakt het zelfs de meest verwende reiziger naar de zin.

 

 

Laat u inspireren: