Kaapverdië : bergen & strand

Cabo Verde bestaat uit tien eilanden van vulkanische oorsprong en ligt voor de westkust van Afrika. Elk eiland is anders met een eigen microklimaat. Dat zorgt ervoor dat de natuur van eiland tot eiland sterk verschilt en daardoor ook het leven van de bewoners. Van vulkanen, naar groene valleien en witte stranden.
De Kaapverdische cultuur is een levendige mix van Afrikaanse en Iberische invloeden, met een vleugje Brazilië. De zon schijnt er het gehele jaar en de temperaturen liggen tussen de 25 en 30 graden. Zonaanbidders kiezen voor de oostelijke eilanden, maar als je van avontuur en een actieve vakantie houd dan zijn de ruige westelijke eilanden een ideale bestemming.

Onze reis 15-dagen eilandhoppen Kaapverdische Eilanden combineert maar liefst vijf eilanden. De reis begint op het vlakke Boa Vista met fraaie stranden en een woestijnachtig landschap. Een korte vlucht brengt je naar Santiago, het grootste en belangrijkste eiland met een bergachtig binnenland en een interessante geschiedenis waarin de Portugezen en slavenhandel een belangrijke rol spelen. Dan volgt een bezoek aan het levendige muziekeiland Sao Vicente waar de avonden opgeluisterd worden door de live muziek. Het eiland zelf is ook prachtig, dat zul je merken als je met je gids op safari gaat. Vanaf Sao Vicente brengt de ferry je naar het wandeleiland Santo Antao, wellicht het mooiste maar ook het meest ruige eiland. Tegen de steile bergflanken wordt landbouw bedreven en het biedt canyoning, een spannende outdoor activiteit waarbij je de loop van een stromende rivier door een kloof volgt.

Verwacht op deze bestemming geen luxe hotels, het blijft een avontuurlijke Afrikaanse bestemming waarbij je soms uit je comfort zone wordt gehaald. Uitzondering is het eiland Sal, een echte strandbestemming met comfortabele hotels zoals het Morabeza Hotel. Het is ook de ideale plek om lekker uit te rusten, te windsurfen of kitesurfen.

 

 

Laat u inspireren: