Madagaskar : natuur & cultuur

Madagaskar is nog vrij ongerept en door zijn unieke flora en fauna nergens mee te vergelijken. Door het gebrek aan infrastructuur is het land avontuurlijk en je voelt je er een echte reiziger.  Alhoewel het geografisch onder Afrika valt, stroomt bij een groot deel van de bevolking Aziatisch bloed door de aderen. Zij ontdekten het eiland als eersten en drukten er hun culturele stempel op.

Het eiland is ongeveer even groot als de Benelux en Frankrijk bij elkaar, maar dan met een spectaculaire natuur en zonder noemenswaardig wegennet. Iconisch zijn de enorme baobab bomen en de bijzonder lemuren, die alleen daar voorkomen. Die zijn er dan ook in alle soorten en maten en te spotten in het regenwoud van de Nationale parken. Het land is dan wellicht arm, maar de bevolking is trots, kleurrijk en uiterst vriendelijk.

De beste mogelijkheid voor een rondreis leidt over de RN7 die van de hoofdstad Tana naar het zuiden loopt. Onderweg wisselen landschappen elkaar in een ongekend hoog tempo af, van indrukwekkende bergen met groene rijstterrassen, tot tropisch regenwoud en adembenemende woestijnlandschappen.

De hotels zijn over het algemeen niet luxe, maar veelal simpel en charmant, waaronder verschillende eco-lodges. De kamers van Hotel Le Lac zijn gebouwd op palen en Le Jardin du Roy ligt aan de rand van het Isalo National park. Het woestijnachtig decor van dit park vertoont veel gelijkenis met de landschappen in de staten Arizona en Colorado en zijn een el dorado voor wandelaars.

Deze reis met privé auto en chauffeur eindigt naar keuze aan het strand van Ifaty of een eilandje voor de kust. De Anakao Ocean Lodge is uitsluitend per boot te bereiken en is een van de mooiste strandopties.

Klik hier voor het dag-voor-dag programma van onze 12-daagse rondreis Madagaskar
Klik hier voor verlengingsmogelijkheden aan zee.Wil je een echt spectaculair slot aan de reis vlieg dan door naar Nosy Be.

Beste reistijd mei t/m september.

 

 

 

Laat u inspireren: