Sri Lanka: Familie Avontuur

Deze reis is geschikt voor een avontuurlijke zomervakantie met het hele gezin.
Het eiland is niet groter dan Nederland en België samen en een rondreis met auto met chauffeur en trajecten per trein brengt je op de mooiste plekken.
In de nationale parken zijn spannende dieren zoals apen, buffels, krokodillen, olifanten en luipaarden te spotten. Een bezoek aan het binnenland staat voor avontuur, activiteiten en een spectaculaire natuur. De zee is altijd dichtbij en hier zwemmen vaak schildpadden, dolfijnen en walvissen voorbij. Aan het einde van de reis wachten heerlijke stranden met schaduwrijke palmbomen en zwembaden. Onze hotels zijn sfeervol en kleinschalig, vroegtijdig boeken is een vereiste.

Na aankomst op de luchthaven vertrek naar Galle, waar de Nederlandse invloeden nog steeds heel goed te zien zijn. Het stadsmuseum en de Nederlandse kerk vertellen het verhaal van de eerste Nederlandse immigranten.
Dan verder naar Udawalawa National Park waar een spannende safari op het programma staat met een grote kans om krokodillen, jakhalzen en olifanten te spotten. Kalu’s Hideaway  is handen van Sri Lanka’s meest beroemde cricketspeler en heeft een zwembad.

In de hooglanden reiken de bergen tot 2000m en hier kun je tussen de theeplantages overnachten in historische huizen, of in het fraai gelegen 98Acres.
Meet de locals, dat is het thema tijdens de fascinerende reis per boemeltrein naar Kandy, een belangrijk bedevaartsoort vanwege de Tempel van de Tand.
In dit magische heiligdom kun je kaarsjes branden en bloemenoffers brengen aan Boeddha. Met de acrobatische voorstelling van de Kandy dansers komt een einde aan deze dag.

Vanaf Kandy gaat de reis verder in noordelijke richting naar de Culurele driehoek waar maar liefst vier Unesco monumenten liggen. In Dambulla staan duizenden Boeddhabeelden in hooggelegen grotten. De beklimming van de leeuwenrots van Sigiriya is een uitdaging, maar de klim van 1800 treden wordt beloond met fraaie muurschilderingen en een prachtig uitzicht. Daarna vertrek naar de koningsstad Polonnaruwa, waar je in de jungle op de fiets oude ruïnes en tempels kunt ontdekken.

Daarna verder naar de oostkust om te  zwemmen, snorkelen, duiken en dolfijnen/walvissen spotten. Iets ten noorden van Trincomalee ligt het Uga Jungle Beach hotel aan een verrassend mooie zandbaai. Het hotel heeft een eigen duikschool, maar er zijn ook mogelijkheden voor andere watersporten. Overdag trekken de vissers op het strand netten vol gevangen visjes naar binnen. Een bootje brengt je naar Pigeon Island, een onbewoond paradijsje waar je tussen de tropische vissen kunt snorkelen.
Iets ten zuiden van Trincomalee ligt het Karpaha Sands resort, 17 luxe tenten op een lang zandstrand, midden tussen de palmbomen. Van jan t/m september kun je hier heerlijk zwemmen in zee.

Kalpitiya ligt aan de noordwestkust en hier kun je met het gehele gezin slapen in een kleurrijke Indiase tent op het strand van Dolphin Beach.

 

 

Laat u inspireren: