Namibië: zo stil en puur

Namibië heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op reizigers op zoek naar een overweldigende natuur. Het land beschikt over oogverblindende en weidse woestijnlandschappen waar je helemaal tot rust komt. De Namib is de oudste woestijn ter wereld en deze loopt over in de Kalahari woestijn. In dit prachtige decor van gekleurde zandduinen is een grote diversiteit aan fauna te vinden.

De Sossusvlei met zijn dieprode zandduinen tot wel 300m hoog is een van de hoogtepunten van een bezoek aan Namibië. Na de Grand Canyon is de spectaculaire Fish River Canyon de grootste canyon ter wereld en één van de grootste natuurwonderen in Afrika. Het magische kleurenspel van de duinen is het mooist aan het begin- en einde van de dag vooral rond Wolwedans, onze favoriete lodge. Bijzondere natuurfenomenen vind je ook in Damaraland, met historische rotstekeningen en versteende wouden.
Als uitvalsbasis overtreft Mowani Mountain Camp de hoogste  verwachtingen en wie weet kruis je het pad met een woestijnolifant.  De grootste variëteit in wildlife is te vinden in het onherbergzame Etosha National Park, het grootste wildpark van Namibië. Vanaf de Ongava Lodge kijk je uit op een drinkplaats, waar het wild vanzelf naar toe komt. Er is een grote verscheidenheid aan landschappen en in het wildrijke park komen leeuwen, olifanten, luipaarden en neushoorns voor.

Namibië is veilig en geschikt voor een avontuurlijke rondreis met een huurauto, liefst een 4wd. De belangrijkste hoofdwegen zijn geasfalteerd, maar daarbuiten leidt de route veelal over gravelwegen. De afstanden zijn soms groot en de accommodaties zijn ver van elkaar gelegen dus houd rekening met langere rijafstanden. De lodges zijn kleinschalig en ruim vooraf reserveren is essentieel. Voor families met kinderen is er een familiereis met kortere afstanden, hotels met zwembaden en een rustiger reistempo.

Klik hier voor onze 15 daagse Namibië flydrive

 

Laat u inspireren: