Oeganda: Experience

Oeganda is landschappelijk gezien een van de mooiste safaribestemmingen van Afrika. Er zijn bergen, meren, rivieren, watervallen en verschillende natuurparken te vinden. Naast de berggorilla’s en chimpansees zijn er ook olifanten, leeuwen, luipaarden, nijlaarden en zebra’s te vinden. Daarnaast is het een paradijs voor vogelliefhebbers. Omdat het land nog relatief onbekend is als safariland. kom je er nog niet veel bezoekers tegen. Tijdens onze reis staan er stevige wandelingen op het programma en een goede lichamelijke conditie is een vereiste.

De reis begint in Entebbe en een kleine dertig kilometer ligt hier voor de kust in het Victoria Meer een bezienswaardig eiland. Ngamba Island is het chimpansee reservaat waar het Jane Gooddall instituut chimpansees opvangt en waar een boswandeling op het programma staat. Daarna gaat de reis  verder naar Lake Mburo National Park, met meren in een heuvelachtig groen landschap waar veel vogels, impala’s en zebra’s op af komen. Vanuit het Mantana Lake Mburo Camp maak je een game drive, loopsafari of boottocht.

Eén van de hoogtepunten van deze privé reis is een gorilla trekking in het Bwindi Impenetrable National Park. Naast berggorilla’s, zijn er ook chimpansees en blauwapen te vinden. Uitvalsbasis is de Buhoma Lodge, vanwaar je met gidsen op pad voor stevige wandeltocht door het ondoordringbare regenwoud. Een ontmoeting in het wild met een berggorilla zal lang in de herinnering blijven. Daarna staat een bezoek aan het Queen Elizabeth National Park op het programma met kuddes olifanten, buffels en honderdduizenden antilopen met verblijf in Ishasha Wilderness Camp.

Tenslotte bezoek je het Kibale Forest National Park waar diverse primaten te spotten zijn: zwarte, witte en roodstaart colobus aapjes en je kunt er een chimpansee familie  observeren tijdens hun dagelijkse leven. Overnachting in Primate Lodge***

De reis is ondermeer te verlengen met een bezoek aan Wild Water Lodge, uniek gelegen bij de oorsprong van de Nijl met fantastische rafting mogelijkheden.

Reissom 11-daagse safari reis vanaf € 4.500,- p.p.

 

Laat u inspireren: