Tanzania: Familie avontuur

Een safarireis door Kenya of Tanzania is voor kinderen een unieke en bijzondere ervaring. Het spotten van al die bijzondere beesten die in het wild in volledige vrijheid leven is voor velen een belevenis die het hele leven bij blijft. Sommige lodges zijn meer geschikt voor kinderen dan anderen en ideaal zijn de familietenten waar ouders en kinderen samen veilig. Bovendien hebben ze een heerlijk zwembad waar het overdag tussen de safari’s goed toeven is.

Dexe familiereis begint in de Africa Amini Lodge, gelegen aan de voet van de Kilimanjaro en omgeven door een 200ha groot natuurgebied. De lodge beschikt over een buitenzwembad en je overnacht er in authentieke duurzame hutten met zonne-energie. De Lodge biedt een unieke kennismaking met de Masai cultuur  en neem tijd om deze bewoners van Oost-Afrika te leren kennen.

Daarna per 4wd met privé gids naar het Tarangire National Park met een oppervlakte van 1360 km² en een grote olifantenpopulatie.
In Tarangire River Camp kunnen in sommige safaritenten extra bedden worden bijgeplaatst voor kinderen.

Op weg naar de Serengeti bezoek aan de Olduvai Gorge, één van de belangrijkste archeologische vindplaatsen ter wereld. In deze bijna vijftig kilometer lange kloof in de Serengeti zijn overblijfselen gevonden van vermoedelijk de eerste mens op aarde. Het kleine Olduvai Gorge Museum toont de vondsten.

Het Serengeti National Park is ongetwijfeld het beroemdste wildpark ter wereld. Meer dan drie miljoen dieren (35 verschillende diersoorten waaronder de Big Five) leven hier op de eindeloze savannes. Lake Ndutu Luxury Tented Lodge heeft geschakelde tenten die samen de beste familie-accommodatie bieden en er is ook een heerlijk zwembad te vinden. In de maanden december tot april is Ndutu het perfecte uitgangspunt voor het zien van de migratie. De 20 tenten staan op een houten platform met privé badkamer voorzien van een binnen- en buitendouche.

Vanmorgen vertrek naar Serena Lake Manyara, waar een laatste gamedrive op het programma staat. Het park (325 km²) is zeer divers van landschap en het grootste deel wordt door het meer in beslag genomen. Luipaarden en leeuwen verschuilen zich hier het liefst in bomen. Na afloop terugvlucht naar Amsterdam of doorvliegen naar het specerijen eiland Zanzibar dat voor de kust van Tanzania ligt. Kijk hiervoor eens naar Baraza, Breezes of The Residence, gelegen aan het mooiste strand van het eiland.

 

 

Laat u inspireren: