Zimbabwe: Ongerept mooi

Het mooie Zimbabwe staat bekend om zijn afwisselende natuur, vriendelijke bevolking en groot culturele erfgoed. Het land heeft een enorme potentie en na jaren van politieke onrust lijkt het tij eindelijk te keren en groeit het vertrouwen in herstel. Het land is rustig en veilig en wie dit ongerepte Zimbabwe nog wil ontdekken, moet er tijdig bij zijn.

Het is mogelijk om per luxe Rovos trein vanaf Pretoria in Zuid Afrika in vier dagen naar  Zimbabwe te reizen. Dan passeer je het wildrijke Hwange National Park, het grootste park van Zimbabwe met een oppervlakte van 14600km². Hier leven meer dan 100 verschillende dieren waaronder leeuw, luipaarden en een grote populatie olifanten. Tijdens het droge seizoen verzamelen grote concentraties dieren zich rond de nog zeldzame waterpoelen. Bijvoorbeeld bij de Ivory Lodge of Khulu Bush Camp, waar de presidentiële olifantenkudde regelmatig voor een onvergetelijke show zorgt.

Cultuur en sportieve activiteiten liggen op drie uur rijden in de indrukwekkende Matobo Hills. Hier ligt de unieke Amalinda Lodge waar je kunt slapen in grotten met authentieke rotstekeningen van meer dan 2000 jaar oud. De lodge ligt in een weergaloos mooi landschap dat zich uitstekend leent voor de mooiste wandelingen met gids. Hoogtepunt zijn de rotsbeklimmingen naar de spectaculaire grotten (UNESCO) waar bosjesmannen ooit de mooiste rotstekeningen van Afrika hebben achtergelaten. Of maak een trekking met een ranger in het aangrenzende park en ga op zoek naar de beschermde neushoorn, met grote kans om bovendien een zeldzame zwarte adelaar te spotten.

De reis eindigt bij de Victoria watervallen, gelegen op de grens met Zambia en één van de grootste trekpleisters van het land. De machtige Zambezi rivier stort zich hier naar beneden en vormt de breedste watervallen van Afrika over een afstand van 1700m. Het koloniale Victoria Falls Hotel dat meer dan 100 jaar oud is heeft een eigen wandelpad naar de watervallen. Of kies voor de intieme Matetsi Victoria Falls met twee mooi opties. Matetsi River Lodge ligt op een privéconcessie langs de Zambezi-rivier en omvat negen suites met eigen veranda en uitzicht op de rivier. Matetsi River House is een privé villa voor exclusief gebruik met vier ruime slaapkamers. Er is keuze uit 2 x daags gamedrives, wandelsafari’s, vogels kijken, kanoën, bootexcursies en vissen.

De reis kan in Zimbabwe nog verlengd worden met een bezoek aan Mana Pools National Park, een van de mooiste gebieden in Afrika voor het maken van wandel- en kanosafari’s.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat u inspireren: